Pitch Best Young Talent 2017: Renee van Geel, Mentha Capital

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Gijs Botman van Mentha Capital

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Renee van Geel
Leeftijd: 30
Functie omschrijving: Associate
Bedrijf: Mentha Capital

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Renee is het Best Young M&A Talent omdat zij een hoog professionaliteitsniveau weet te combineren met een heel prettige persoonlijkheid. Zij past uitmuntende hard skills, gepolijst door volwassen soft skills, toe en heeft een enorme intrinsieke drive. Dit is een combinatie die belangrijk is voor verdere groei en de meeste kans geeft op het zich ontwikkelen tot een senior all-round private equity professional. Renee heeft zich op jonge leeftijd staande weten te houden in een klein en snelgroeiend team en is daar een belangrijke schakel in geworden. Ze schakelt van de kleinste details tot grotere hoogten waarbij ze een enorme discipline aan de dag legt. Ze is iemand die je er professioneel bij wilt hebben en die ook altijd haar bijdrage levert aan de sociale verbanden en activiteiten binnen teams waar ze deel van uit maakt. Zonder veel private equity ervaring na 2 jaar Nomura M&A, heeft ze vanaf de start 5 jaar geleden bij Mentha Capital in toenemende mate een dominante rol gespeeld in meerdere transacties waaronder platform investeringen, acquisities, bank- en herfinancieringen maar ook exits. Ze is daarbij een duidelijke kracht in de dealmaking, juist omdat ze een professionele uitvoering combineert met een charmante en effectieve wijze van communiceren.Inmiddels speelt Renee een al grotere rol in de monitoring waarbij de managementteams haar feilloos weten te vinden. Ze zien in Renee een toegevoegde rol in de hands-on strategie executie als die ontbreekt bij de portfolio ondernemingen.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Een Young M&A Talent is een talent omdat die persoon juist meerdere kwaliteiten herbergt en uitblinkt op meerdere terreinen. Op jonge leeftijd is het leggen van een stevige M&A en private equity basis met zaken als modellering, structurering, verhaallijnen en begeleiden van transacties belangrijk. Renee stelt hier nooit teleur. Belangrijker is dat ze het in zich heeft en dagelijks laat zien dat ze de andere belangrijke kant sterk blijft ontwikkelen. Die andere kant zit in de ‘softe factoren’ zoals het aanvoelen van mensen en situaties, communicatie en het aangaan- en onderhouden van relaties, maar ook het afdwingen van commitment.     Renee is daarbij altijd goedgeluimd en laat zelden merken dat de druk en het werk haar energie hebben gekost.
 

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Een duidelijk onderscheidende factor is de mate van autonomie en het kunnen dragen van verantwoordelijkheid. Bij Renee ligt die lat hoger dan bij anderen. Daarnaast is het verschil tussen M&A professionals vaak subtiel maar die subtiliteit drijft vaak het verschil in de mate van succes. Zaken die een rol spelen zijn het nakomen van afspraken waarbij zelfstandig geleverd wordt binnen de geboden tijd tegen hoge kwaliteit. Renee stelt hier nooit teleur maar alleen hiermee maak je niet het belangrijke onderscheid. Dat zit in het leggen van menselijke connectie en volwassenheid. Renee wist hier al heel snel te overtuigen en het is iets waar ze vandaag de dag meer en meer mee kan gaan spelen. Portfoliobedrijven van Mentha herkennen dit en werken heel graag met Renee. Het is geen toeval dat Renee een belangrijke impuls is voor de NVP Young Private Equity borrel die regelmatig wordt gehouden. Renee is leuk en authentiek, ze toont daarnaast ook interesse voor mensen die het moeilijker hebben of zaken die onze planeet aangaan.
 

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen