Pitch Best Young Talent 2017: Philip van der Eijk, Houthoff

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Bram Caudri van Houthoff

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Philip van der Eijk
Leeftijd: 29
Functie omschrijving: Advocaat    
Bedrijf: Houthoff     

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Philip is een energieke bruggenbouwer die haarfijn aanvoelt wat zijn cliënten nodig hebben. Dankzij zijn zeer gedegen juridische kennis en analytisch vermogen, een uitstekend gevoel voor verhoudingen, en zijn tomeloze energie, weet hij cliënten altijd in no time voor zich te winnen. Philip heeft maar een paar woorden nodig om te begrijpen waar bij zijn cliënt – en de andere kant – een probleem ligt, en kan daar live op inspelen door met oplossingen te komen waar andere advocaten niet meteen aan denken. Hij is een voortreffelijk onderhandelaar die niets belangrijks laat liggen, maar die tegelijkertijd begrijpt dat het niet nodig is om voortdurend te scoren. Bovendien stopt Philip niet totdat iets klaar is – hij staat bekend als iemand die constant meer levert dan van hem wordt verwacht. Philip heeft zich daardoor, ondanks zijn pas 29 jaar, inmiddels bewezen als een briljante M&A advocaat. Daarbij komt dat Philip niet alleen in de onderhandelingsstrijd excelleert: op kantoor (en meer specifiek binnen de M&A sectie) heeft hij zich ontpopt tot een echte sfeermaker. Met zijn gevoel voor humor en buitengewoon positieve grondhouding weet hij mensen als geen ander te motiveren om net even verder te gaan. Wat ons betreft is het daarom klip en klaar dat Philip de titel van Best Young M&A Talent verdient.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Philip werkt sinds 2012 bij Houthoff, en heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van (grensoverschrijdende) M&A-deals, management buy-outs, joint ventures en andere strategische partnerships. Hij adviseert een breed scala (vaste) cliënten in diverse sectoren, waaronder private equity fondsen, institutionele beleggers en strategische partijen.

De laatste jaren was, ondanks zijn jonge leeftijd, al intensief betrokken bij diverse grote en aansprekende zaken – zo zat hij in het kernteam bij de acquisitie door Apollo van Lumileds (USD 1,6  miljard) en de acquisities van Nexperia (USD 2,7 miljard) en RF Power (USD 1,8 miljard) door JAC. Maar ook buiten de technologie-sector heeft hij inmiddels ruimte ervaring, met de transacties inzake Travelcard Nederland door Fleetcor Technologies, en de verkoop van Oerlemans Foods door H2 Equity Partners aan Lamb Weston.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Philip is, ondanks zijn jonge leeftijd, bijzonder goed in het voeren van de leiding over een M&A proces. Hij slaagt er altijd snel in om het vertrouwen van zijn cliënten te winnen, en neemt zijn cliënten aan de hand mee in complexe transactieprocessen, waarbij hij letterlijk en figuurlijk nooit het overzicht verliest.    

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen