Pitch Best Young Talent 2017: Michael Beemer

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Sietze Blok, Manager Finance & Control bij van V.F.O. Holdings B.V.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Michael Beemer
Leeftijd: 31
Functie omschrijving: Associate Corporate Finance M&A    
Bedrijf: ING

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Michael Beemer is een tactische denker en combineert dat met zijn kwantitatieve vaardigheden om het beste resultaat neer te zetten voor de klant. Daarnaast heeft hij dit jaar bijgedragen aan de close van 6 deals buyside en sellside deals tot nu toe dit jaar, met een totale waarde van €3,2 miljard, en speelde een belangrijke rol bij de prominente deal/verkoop van Q-Park aan KKR. Ik heb direct met hem gewerkt en kan uit eigen ervaring zeggen dat hij een uitstekend M&A talent is. Met name bij private equity staat hij erg goed bekend en wordt gevraagd of hij op de deal kan worden gezet. Bij private equity firm Parcom zijn ze bijvoorbeeld ontzettend tevreden over zijn werk. Parcom Partner Bas Becks en Managing Director Maurits Werkhoven waren lyrisch over zijn werk en bijdrage bij de acquisitie van Koninklijke Euroma, zou je bij ze na kunnen gaan.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
1. Tactisch nadenken over een deal en scenario’s definiëren zodat de meeste reacties van de tegenpartij zo snel en goed mogelijk weerlegd kunnen worden, en zo de terms & conditions voor de klant optimaliseert. Hij is hier verder in dan de meeste M&A adviseurs van zijn leeftijd en niveau. 
2. Bedrijfswaarderingen, hij bouwt in een nacht een zeer gedegen bottom-up waarderingsmodel die hij met verve kan verdedigen. 
3. Onderhouden van klantrelaties/netwerken, waardoor klanten terugkeren, wat niet veel adviseurs van zijn niveau al doen.
4. Vermogen om ingewikkelde zaken korte en bondig en in gemakkelijke taal over te brengen op de klant: Ik heb meegemaakt dat hij onverwacht naar een klant ging omdat de sr. manager ziek was, en moest het kwantitatieve model bij de klant toelichten, wat hij kort, bondig en in zeer gemakkelijke taal deed.     
5. Erg sterk in het managen van een strak M&A proces, wat hij ook van Parcom kreeg te horen bij de acquisitie van Koninklijke Euroma zoals bovenaan vermeld, en timing en dus snelheid in een transactie is cruciaal in een M&A transactie, zeker in een buy side omdat je een niet meer bij te benen voorsprong ten opzichte van mogelijk concurrerende bieders wilt creëren.
Hij gaat ver komen in M&A.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Corporate Finance is een enorm drukke wereld waarbij veel dealmakers niet altijd eerst rustig de tijd nemen om tactisch over een deal na te denken. Een uitspraak die je regelmatig hoort wanneer een klant is binnengehaald is “take the money and run”. Michael Beemer doet het tegenovergestelde en neemt bij elke deal rustig de tijd om scenario’s uiteen te zetten en vooruit te denken en bouwt daar de business case mee op en gaat daarmee de onderhandelingen in, wat resulteert in betere voorwaarden en prijs voor de klant, wat je missie is als Corporate Finance M&A adviseur.

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen