Pitch Best Young Talent 2016: Maurits de Haan, Houthoff Buruma

Tien genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2016. Deze pitch is ingezonden voor Maurits de Haan, Houthoff Buruma.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional t/m 35 jaar?
Maurits de Haan
30 jaar
Advocaat-senior medewerker
Houthoff Buruma           

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Maurits de Haan valt op doordat hij net iets creatiever is, net iets meer gevoel heeft voor wat cliënten drijft en net iets beter begrijpt wat er nodig is om een deal door te laten gaan. Maurits is een voortreffelijk onderhandelaar die niets belangrijks laat liggen, maar die begrijpt dat het niet nodig is om voortdurend te scoren. Wie met Maurits heeft onderhandeld, komt erachter dat hij een voortreffelijk jurist is die juridische problemen kan identificeren en oplossen, maar dat hij tegelijkertijd de deals economisch helemaal begrijpt en daarom kan spelen met de variabelen. Voeg bij dat alles dat Maurits steeds opgewekt is en nooit stopt, en het is duidelijk waarom Maurits de titel van Best Young M&A Talent verdient.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Maurits werkt sinds 2009 bij Houthoff Buruma en heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van (grensoverschrijdende) M&A-deals, zowel publiek als privaat, het adviseren over openbare biedingen, private overnames, management buy-outs, joint ventures en andere strategische partnerships. Hij adviseert een breed scala (vaste) cliënten in diverse sectoren, waaronder private equity fondsen, institutionele beleggers en strategische partijen. Benoemenswaardig is ook dat Maurits vanaf februari 2017 een half jaar gedetacheerd wordt bij Cleary Gottlieb Steen and Hamilton op hun hoofdkantoor in New York, waarmee hij zijn kwaliteiten op het gebied van internationale cliënten en deals verder ontwikkelt.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
In een steeds beter wordende groep M&A professionals is het ook steeds moeilijker om te excelleren. Maar Maurits lukt dat. Maurits gaat altijd net iets verder, analyseert net iets beter en bedenkt net iets vaker juist die structuur of die formulering in een contract die maakt dat de deal uit de impasse raakt. Dat zijn goede eigenschappen, maar wat

Maurits echt bijzonder maakt, is dat hij door zijn natuurlijke opgewektheid en gevoel voor menselijke verhoudingen in staat is om verbindingen te leggen. Hem lukt het om partijen uit de schuttersputjes te krijgen en met de transactie verder te gaan.

Bij welke M&A processen was hij of zij betrokken?

In 2016 heeft Maurits:

– Scholt Energy bijgestaan bij aandelenverkoop aan Waterland Private Equity;

– Eurofiber bijgestaan in de acquisitie van Dataplace (zie ook http://www.mr-online.nl/mrs-van-de-week/dealmr-van-de- week/31853-dealmaker-van-de-week-maurits-de-haan-houthoff-buruma);

– FleetCor geadviseerd bij de acquisitie van Leaseplan door Travelcard;

– Van Oord geadviseerd over de aankoop van de offshore windactiviteiten van Bilfinger (zie ook http://www.vanoord.com/nl/nieuws/2016-van-oord-neemt-bilfinger-offshore-wind-activiteiten-over);

– Argos Group bijgestaan in de verkoop van NEFCO Holding aan Mentha Capital;

– Todlin en Navitas geassisteerd bij hun gezamenlijke openbaar bod (samen met Gilde Buyout Partners) met Royal Reesink;

– VARO Energy bijgestaan in de acquisitie van Hydrocarbon Hotel van Blue Ocean Associates;

Verder heeft Maurits:

– Van Oord bijgestaan bij de overname van de offshore activiteiten van Ballast Nedam;

– De aandeelhouders bijgestaan van Argos Groep in de fusie met Varo Energy die leidde tot het ontstaan van een grote onafhankelijke oliemaatschappij;

– Reggeborgh en Doughty Hanson bijgestaan bij de verkoop van Eurofiber aan Antin Infrastructure Partners;

– H2 Equity Partners bijgestaan bij de verkoop van Isero BV aan Grafton Group;

– Batenburg Techniek bijgestaan bij de verkoop aan VP Exploitatie N.V.;

– H2 Equity Partners bijgestaan bij de verwerving van een belang in Myler van Myler Shareholders;

– H2 Equity Partners bijgestaan bij de aankoop van Jenrick Groep van Jenrick Groep Shareholders;

– Argos bijgestaan in de fusie tussen Argos Downstream Europa en Varo Energy B.V.;

– Doughty Hanson bijgestaan in de verkoop van Eurofiber aan Antin Infrastructure Partners;

– Marktplaats B.V. bijgestaan in de aankoop van Nieuweautokopen.nl van Nieuweautokopen.nl Management.

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen