Pitch Best Young Talent 2016: Martijn Nuis, BDO

Tien genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2016. Deze pitch is ingezonden voor Martijn Nuis, BDO.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional t/m 35 jaar?
Martijn Nuis
34 jaar
Manager Corporate Finance
BDO M&A

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Martijn heeft in zijn jonge historie al vele transacties in uiteenlopende sectoren begeleid. Onderscheidend voor Martijn in deze transacties is de combinatie van vakinhoudelijke kennis met zijn sensitiviteit voor de niet financiële aspecten van het overnameproces. Martijn weet hoe het spel gespeeld wordt, weet snel de waarde drijvende factoren van een onderneming te identificeren en gebruikt deze vervolgens in de onderhandelingen om de hoofd en bijzaken te onderscheiden en een optimaal resultaat te bereiken. Zijn positieve instelling en enthousiasme werken aanstekelijk en dragen bij aan een constructieve opstelling van de betrokken partijen. Martijn weet met gepaste toonzetting de juiste snaar bij de tegenpartij te raken. Zijn sensitiviteit, snelle denkwijze en vakinhoudelijke kennis maken dat Martijn erin slaagt om zijn klant alsmede de tegenpartij op subtiele manier te overtuigen en complexe transacties over de eindstreep te trekken.    

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
In de eerste jaren van zijn carrière is Martijn gefocust geweest op transactiebegeleiding en waardebepalingen. Hij heeft zich alle facetten van het overnameproces eigen gemaakt door ook bij te dragen aan due diligence onderzoeken. Zo heeft hij als overnameadviseur geleerd bedrijven écht te doorgronden. Ook heeft hij een deel van zijn carrière bij BDO in Sydney in Australie doorgebracht. Hierdoor heeft Martijn voor zijn leeftijd bovengemiddelde financiële en internationale kennis ontwikkeld.        

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Martijn onderscheidt zich door zijn combinatie van vakinhoudelijke kennis met uitzonderlijk oog voor de ‘softe’ aspecten van het overnameproces. Zijn communicatieve vaardigheden zijn bovengemiddeld, zowel richting klant als tegenpartij. Ondanks zijn jonge leeftijd schuift Martijn graag aan bij de onderhandelingstafel, ook als er beursgenoteerde partijen betrokken zijn. Hij weet de boodschap op de juiste manier te verpakken. Daarnaast is Martijn in staat om complexe materie in heldere taal uit te leggen en terug te koppelen aan de klant.

Bij welke M&A processen was hij of zij betrokken?                      

Verkoop Docspro aan Canon

Als projectleider heeft Martijn de verkoop van Docspro aan Canon begeleid. Martijn was verantwoordelijk voor het gehele traject waaronder de onderhandelingen en review van de contractuur. De voornaamste toegevoegde waarde heeft gelegen in de onderhandelingen omtrent het werkkapitaal.                       

Verkoop theemerk Piramide aan Wessanen

Wessanen heeft in maart 2016 het theemerk Piramide overgenomen van Organic Flavour Company, dochtervennootschap van Koninklijke Euroma. In het verleden is Martijn ook al betrokken geweest bij de buy-out van een van de aandeelhouders van Koninklijke Euroma.                            

Verkoop Hobaho (onderdeel van Royal FloraHolland) aan Dümmen Orange

In oktober heeft Dümmen Orange 100% van de aandelen in Hobaho Horti Groep B.V. overgenomen van Royal FloraHolland. In deze gecompliceerde deal heeft Martijn naast de gebruikelijke bezigheden voornamelijk de rol gehad om de vele verschillende organen aan verkoopzijde op één lijn te houden.

Verkoop van Seed Processing Holland aan een groep van investeerders

Seed Processing Holland richt zich op de ontwikkeling, verkoop, distributie en onderhoud van zaadbehandelingsmachines. Mede door de groei heeft de onderneming in 2014 een vestiging geopend in de VS. Martijn heeft in deze transactie de verkopers begeleid in het verkoopproces dat in oktober geclosed is.                        

Verkoop Extraco aan Eimskip

In oktober is de verkoop van 90% van de aandelen van expediteur Extraco aan het in IJsland genoteerde logistieke bedrijf Eimskip geeffectueerd. Martijn heeft middels verscheidene financiële

analyses een mooi resultaat voor de aandeelhouders van Extraco weten te behalen.

Verleden:

Begeleiding verkoop Mail Call Couriers (Syndey) aan Aramex (Dubai) Begeleiding van verkoop Quality Equiment aan Atos

Begeleiding van verkoop Zuidersma aan De Heus

Begeleiding bij buy out aandeelhouder Euroma

Waardering van 16 internationale dochtervennootschappen van Bisazza            

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen