Pitch Best Young Talent 2017: Marieke van der Holst

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Karine Kodde van Allen & Overy.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Marieke van der Holst
Leeftijd: 32
Functie omschrijving: Senior associate
Bedrijf: Allen & Overy

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Marieke is een uitstekende advocaat en een fantastische transactie manager. Ze houdt een perfect overzicht over alle aspecten (en dus niet alleen de juridische) in de deals die ze doet en doorziet snel de complexiteiten in een transactie. Daarnaast is ze bijzonder service gericht, en heeft ze een goed oog voor de menselijke aspecten die een belangrijke rol spelen in de transacties. De menselijke aspecten komen goed tot uiting in haar contacten met cliënt, wederpartij en de betrokken adviseurs, maar ook binnen A&O zelf is zij een zeer
geliefde collega.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Marieke werkt vooral aan private equity deals, zoals in het afgelopen jaar aan de overname van Roompot door PAI, de overname van Dutch Bakery door Egeria, en de overname van Clondalkin door Egeria, maar ze heeft ook aan corporate deals gewerkt, zoals de recente overname van een belang in Maasvlakte Oil Terminals door Saudi Aramco, de overname van een belang in Vopak Terminal Eemshaven door Whitehelm,
de verkoop van Conservatrix aan Eli/Global Bankers, de verkoop van verzekeringsactiviteiten door PGGM aan RGA , en de verkoop van de Wealth Management business van UBS aan Van Lanschot en de overname van een aantal windparken door Eneco.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Marieke ziet altijd de zonnige kant van de zaak en brengt dat ook over bij de mensen om haar heen. Iedereen wil altijd heel graag met haar samenwerken. Marieke houdt niet zo van losse eindjes. Ze houdt goed overzicht en krijgt gedaan wat gedaan moet worden op de juiste momenten. Ze is verder zeer gedreven en gefocust en de cliënt staat voor haar op de eerste plaats.
 

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen