Pitch Best Young Talent 2017: Marc Habermehl, Stibbe

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Marc Habermehl
Leeftijd: 28
Functie omschrijving: Associate
Bedrijf: Stibbe

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Als jonge advocaat (27 jaar oud) heeft Marc in de 3 jaar dat hij bij Stibbe werkt een aanzienlijke hoeveelheid M&A ervaring opgedaan en zich in rap tempo bewezen als inhoudelijk sterke en gedreven M&A advocaat. Met een combinatie van zelfvertrouwen en analytisch vermogen stort Marc zich vol overgave op de zaken die de revue passeren. Dit varieert van grote complexe transacties waaraan Marc een belangrijke inhoudelijke bijdrage levert tot enkele kleinere transacties waarin Marc de lead heeft en de onderhandelingen leidt. Marc zijn grote kracht ligt hem in de combinatie van een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een scherp juridisch radar, diepgaande interesse in het recht en een gezonde dosis zelfvertrouwen. Marc schroomt niet het voortouw te nemen in een transactie of de inhoudelijke discussie aan te gaan met zijn peers en ervaren advocaten. Ook toont Marc zich zeer betrokken bij zijn cliënten en heeft hij een bijzonder goed oog voor de strategische belangen die spelen. Dit maakt Marc op jonge leeftijd en al vroeg in zijn carrière van aanzienlijke toegevoegde waarde in de M&A praktijk van Stibbe.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Marc heeft in de afgelopen jaren meegewerkt aan transacties op verschillende gebieden. Zijn voornaamste interesse ligt bij openbare biedingen en private equity deals, maar Marc is ook betrokken geweest bij verschillende strategische transacties. Illustratief voor de private equity deals waar Marc doorgaans aan meewerkt is de overname van Ammeraal Beltech door Advent, een typische PE-deal met hoge tijdsdruk in een competitieve setting. Marc heeft in dergelijke processen laten zien op hoog niveau mee te kunnen draaien. Bij dergelijke overnames is de druk hoog, maar de voldoening aan het einde van de rit des te groter.

Een zaak voor Stibbe om niet snel te vergeten was wat intensiteit en bekendheid betreft het openbaar bod van Talpa op Telegraaf Media Groep, waarbij Marc vanaf het begin af aan betrokken geweest en een rol van betekenis speelde in ieder facet van het proces. Het competitieve aspect aan het bod, de media-aandacht en de grote belangen die speelden maakten deze transactie tot een bijzonder leerzaam proces en hebben bijgedragen aan de steile leercurve van Marc. Een aansprekende, puur strategische transactie waar Marc momenteel aan werkt is de reeds aangekondigde verkoop door Heineken van zijn groothandelsactiviteiten aan Sligro en de daarop volgende samenwerking. Marc blijkt ook hier een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan een deal die tot een aansprekende samenwerking tussen twee gerenommeerde Nederlandse bedrijven kan gaan leiden.  

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Marc overziet het gehele M&A speelveld en de facetten die een rol spelen in een overnameproces. Van de strategische afwegingen om tot een overname te willen overgaan, tot aan de juridische risico’s die in dit proces een rol spelen en de mogelijkheden die zich in een dergelijk proces voordoen. Marc blijkt de situatie iedere keer weer met een frisse, onafhankelijke blik te kunnen analyseren, inschatten en scherp te adviseren. Marc toont ook intern bij Stibbe veel initiatief door verschillende interne seminars te organiseren voor de jonge M&A advocaten, waarbij steeds relevante juridische M&A onderwerpen aan bod komen. Deze initiatieven hebben op zeer veel enthousiasme kunnen rekenen en zijn enerzijds typerend voor Marc zijn gedegen kennis van het recht en de actualiteit; anderzijds brengen ze zijn interesse en passie voor het vak goed aan het licht. Naast zijn toewijding en inhoudelijke focus onderscheidt Marc zich door ook op sociaal en organisatorisch vlak te laten zien dat hij een volwassen en evenwichtige professional is.

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen