Pitch Best Young Talent 2017: Laurens Platteeuw, Holland Venture Management

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Jetske de Jong van Holland Venture Management.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Laurens Platteeuw
Leeftijd: 25
Functie omschrijving: Investment Analyst
Bedrijf:Holland Venture Management    

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Wij vinden dat Laurens de Best Young M&A Talent is vanwege zijn gedrevenheid, ambitie, overtuigingskracht en zijn tomeloze energie. Zijn studie Business Engineering & Finance te Gent heeft hij in 2015 Cum Laude afgerond. Via België en Frankrijk is hij terecht gekomen bij Holland Venture in Amsterdam. Sinds twee jaar is hij werkzaam voor Holland Venture en in deze periode heeft hij meteen bewezen van enorme toegevoegde waarde te zijn. Iedere nieuwe propositie gaat hij enthousiast, zelfstandig en gedreven aan. Zo heeft hij een belangrijke rol gespeeld voor het portfoliobedrijf QSight IT, de grootste cybersecurity managed services provider van Nederland. Laurens heeft het management van QSight bijgestaan bij de uitvoering van een buy-and-build strategie door onder andere de acquisities van Onsight Solutions en InSpark te begeleiden. Daarnaast haalde hij een succesvolle financiering bij ING op ter ondersteuning van de bovengenoemde transacties. Uiteindelijk werd in oktober van dit jaar de volledige investeringscyclus afgerond met de succesvolle verkoop van QSight aan KPN. Laurens werd hierbij geassisteerd door KPMG Corporate Finance en Loeyens & Loef. Daarnaast is hij actief en hands-on betrokken bij een groot aantal andere technologie ondernemingen waaronder Boschman, Eshgro en Autheos.  

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Laurens is een keiharde werken die er niet voor terugdeinst zijn handen uit de mouwen te steken. Hij heeft een uitgebreide kennis op het gebied van technology die verder reikt dan de oppervlakkige knowhow. Laurens zoekt zaken tot in detail uit, is in staat om in no time relevante informatie boven tafel te krijgen en is van alle activiteiten bij zijn deelnemingen op de hoogte. Hij heeft een uitstekende connectie met de ondernemers/het management van onze deelnemingen en is een fijne sparring partner in het proces. Hij staat altijd klaar om samen toe te werken naar een positief resultaat. Hij bezit zowel de strategische als de business expertise om een onderneming naar een hoger niveau te tillen. Tot slot is hij zeer bedreven in dealstructurering.   

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Laurens onderscheidt zich van andere professionals door zowel zijn strategische denkvermogen als zijn hands-on input binnen onze deelnemingen. Daarnaast is Laurens in staat om enerzijds de wensen en behoeften bij onze deelnemingen inzichtelijk te maken en anderzijds onze activiteiten binnen de deelnemingen zonder spanningen te realiseren. Hij communiceert prettig met alle stakeholders (banken, advocaten, adviseurs, etc). Naast het uitvoeren van transacties, ondersteund Laurens op dagelijkse basis zijn portfolio ondernemingen. Onder andere zijn energie, doorzettingsvermogen en kennis van zaken wordt door ondernemers (h)erkend. Naast zijn bovengenoemde specialiteiten onderscheidt Laurens zich met zijn brede internationale achtergrond (Belgische nationaliteit met werkervaring in Brussel en Parijs) en jonge leeftijd (25 jaar).
 

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen