Pitch Best Young Talent 2017: Femke Prins, Lexence

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Luc Habets van Lexence.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Femke Prins
Leeftijd: 30
Functie omschrijving: Advocaat
Bedrijf: Lexence     

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Femke Prins treedt op voor nationale en internationale ondernemingen en (private equity) investeerders en heeft zich in een relatief korte periode bewezen als gedreven advocaat en dealmaker. Ze weet wat cliënten drijft en heeft naast een gedegen kennis van het recht ook goed begrip van de economics van een deal. Femke combineert deze uitgebreide kennis met een plezierige en stevige persoonlijkheid. Ze is creatief en krijgt zaken voor elkaar en mensen tot elkaar zonder onnodige drang tot scoren. Femke werkt in teamverband maar is ook regelmatig lead op de deal. Ze zorgt ervoor dat de werkstromen soepel en effectief verlopen en werkt uitstekend en efficiënt samen met andere disciplines.    

In 2017 was Femke betrokken bij diverse investeringen, buy outs en exits voor private equity maatschappijen zoals Waterland en Antea. Daarnaast was ze onder meer betrokken bij diverse strategische overnames in binnen- en buitenland zoals voor digital agency Dept. Femke neemt een actieve en opbouwende rol in het begeleiden en enthousiasmeren van advocaat-stagiaires.  
        
Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Femke is als advocate sinds 2012 werkzaam bij de transactiepraktijk van Lexence en adviseert ondernemingen over diverse ondernemingsrechtelijke vraagstukken op het gebied van fusies, overnames en private equity transacties. Ze heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van M&A- en private equity deals met een sterke focus op de mid-market. Zij adviseert cliënten in diverse sectoren, met een nadruk op private equity gerelateerde transacties zowel voor fondsen als voor portfolio-ondernemingen met een actieve buy-and-build strategie.
        
Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Femke is to the point en wars van gedoe. Ze is ondanks haar jonge leeftijd al een ervaren dealmaker en weet cliënten aan zich te binden. Dit blijkt onder meer uit haar opvallende top tien notering in 'vrouwelijke legal advisory adviseurs 2012-2017' (bron: MenA.nl) waar ze prijkt tussen vrouwelijke partners van prominente advocatenkantoren. Haar organisatorische vaardigheden die onontbeerlijk zijn in de transactiepraktijk toont ze ook buiten haar werk. Zo maakte ze meerdere malen deel uit van het organiserend comité van de Race of de Classics, het grootste zeilevenement van Nederland voor Young Professionals. Haar tomeloze energie en doorzettingsvermogen toont ze ook buiten de praktijk als marathonloopster. Tot slot weet ze dit alles gebalanceerd en zonder zichtbare stress te combineren met haar leven als jonge moeder.  

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.