Pitch Best Young Talent 2017: Willem op de Hoek, IMAP Netherlands

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden Janou Bode van IMAP Netherlands

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Willem op de Hoek
Leeftijd: 32
Functie omschrijving: Senior Consultant
Bedrijf: IMAP Netherlands

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Willem is een alleskunner. Hij bewaart overzicht en kalmte en schroomt niet om de vraag te stellen die onder de vraag ligt. Daardoor hij snel in staat is complexe materie duidelijk en helder over te brengen aan zijn gesprekspartners. Hij is gepokt en gemazeld en al sinds de start van zijn loopbaan in 2010 actief in M&A. Willem heeft een professionele, maar op het juiste moment kritische, houding en laat zich niet gek maken in de gejaagde M&A wereld. Met know-how, kennis van de materie en een zeer actieve inzet laat Willem zien dat hij groeit in zijn rol. Hij zoekt de breedte van zijn functie op en heeft de regie in handen. Hij kan goed delegeren en is in staat zijn kennis over te dragen aan de nieuwe generatie.  Met zijn Britse gevoel voor humor is hij in staat om kritische punten op gevoelige onderwerpen aan te raken zonder daarbij zijn gesprekspartner tegen het zere been te schoppen. Willem neemt zijn verantwoordelijkheid, heeft zelfregie, kan goed luisteren en laat aan alle kanten zien dat hij een high potential is.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Willem heeft vergaande multidisciplinaire financiële kennis en is expert in het toepassen van deze theoretische kennis in de praktijk.  Hij is zowel analytisch en pragmatisch. Hij is een modellenbouwer. Een excellente Excel koning.  Zijn uitstekende communicatieve talenten, empathisch vermogen, samen met zijn (vak) technische kennis stellen hem in staat bandbreedtes inzichtelijk te maken. Dit verschaft opdrachtgevers op een heldere manier inzicht in complexe materie. Vraagstukken in onbekende contexten ontleedt hij en weet hij te vertalen hij naar begrijpelijke en toepasbare praktijk oplossingen. Onbaatzuchtig samenwerken en zijn vermogen tot delen maken hem tot een fijne collega en een prettig mens. Maar bovenal is Willem authentiek. Willem is sinds zijn indiensttreding bij IMAP Netherlands bij meer dan een dozijn deals betrokken. In 2017 leverde hij excellente bijdrage aan onder meer  Mifratel- PCS, Mtel-Evolve IP, Synergia-Human Network.  

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Willem onderscheidt zich door zijn kalmte en rust en is wars van de competitieve  ratrace. Hij is er niet op gericht om zich te onderscheiden  om het onderscheiden, maar richt zich volledig op goed te zijn in wat hij doet. En juist dat is wat hem onderscheid. Geen blah-blah maar diepgaande kennis, verrijkende inhoud en altijd kalmte. Hij excelleert in wat hij doet. Neemt geen genoegen met middelmaat en zet altijd een stapje extra. Hij werkt slim, is ambitieus maar neemt nooit teveel hooi op zijn vork waardoor hij nee moet zeggen. Willem doet minimaal wat hij belooft. Willem is financieel technisch zeer begaafd en zeer oplossingsgericht. De menselijke kant van Willem laat zich in zijn werkomgeving ook niet onbelicht. Willem heeft grote interesse in het wel en wee van zijn collega’s en onthoudt details. Naast zijn functie van senior consultant bekleedt Willem ook de officiële rol van funmanager binnen IMAP.  Work hard, play hard hebben wij hoog in het vaandel staan. Gelukkig zijn op de werkvloer maar ook daarbuiten zijn vaste kernwaarden binnen onze bedrijfsidentiteit. Als funmanager is Willem verantwoordelijk om met een funbudget een aantal maal per jaar iets te organiseren wat los staat van werk maar wat gericht is op samen leuke dingen doen. Dat maakt ons effectiever, energieker en verbindt ons. Deze rol past Willem als geen ander. Keer op keer weet hij iedereen te verrassen met “something fun”.  

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen