Pitch Best Young Talent 2017: Praveen Naipal, Aperghis &Co

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Nicholas Aperghis van APERGHIS & CO

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Praveen Naipal
Leeftijd: 29
Functie omschrijving: Associate
Bedrijf: Aperghis & Co

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Praveen een mooi voorbeeld van de recente braindrain, waarbij talentvolle professionals de grotere firma inruilen (in zijn geval Duff & Phelps) voor onafhankelijke boutiques (zoals Aperghis & Co). De aantrekkelijkheid hiervan is dat talenten zoals Praveen veel meer betrokken zijn  bij transacties, vergeleken met zijn peers bij andere firma’s. Ze zoeken de exposure en de deal actief op. Dit is tevens de uitdaging: met de kop vol in de wind, waarbij het snel duidelijk is of je  slaagt of faalt. Nowhere to hide. Praveen staat in de spotlight en geniet met volle  overtuiging en inzet van dit podium. Het staande houden en, nog belangrijker, waarde toevoegen in onze cultuur van high  performance is een van de voornaamste motivaties om de Award toe te kennen aan een Talent werkzaam in een boutique. Bij een boutique gaat het om de vent, of dame natuurlijk, en niet om de tent. Het  persoonlijke contact is cruciaal. Praveen weet met zijn positieve houding, energieke  persoonlijkheid, gravitas en overtuiging de cliënten te adviseren en hen aan hem te  binden.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

De specialiteiten van Praveen zijn onlosmakelijk verbonden met de focus van onze  firma. We hebben een bijzondere niche als verkoopadviseur van (publieke) aandeelhouders in delicate en complexe, multi-stakeholder transacties (als adviseur  van de 53 gemeentelijke aandeelhouders van Eneco, DNB en de Nederlandse Staat). De complexiteit van onze transacties is enorm, vanwege de cliënt (overheden of DNB), sector (financiële instellingen, telecom) of omvang (Eneco). Praveen is inhoudelijk  zeer sterk (modeleren, project management, client relationships bouwen, etc.). Hij kan ook makkelijk switchen tussen het één en het ander. Vaak (in zeker in onze  boutique setting) moet hij alle ballen in de lucht houden. Uiteraard moeten alle Talenten in deze categorie deal junkies zijn. Praveen is geen  uitzondering. Altijd beschikbaar, altijd gecommitteerd, altijd die late uren. Maar,  zonder piepen van hem (of zijn charmante vriendin) en altijd met een juiste houding.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?   

Praveen heeft door onze omvang meer real life contact met het hele team. Bij zo’n  groot instituut als een zakenbank vliegen de interne mails je om de oren. En die  ontzettende drang om zoveel onnodige presentaties te maken, dat hebben we hier  niet. Wij adviseren op een heel andere manier. Het draait hier om echt gedurfd advies  in plaats van gelikte presentaties en pitches. Dit is een van de sterke punten van  Praveen. De meeste van onze transacties onderscheiden zich door het grote publicitaire karakter. Er kunnen geen “foutjes” gemaakt worden en alles ligt onder een vergrootglas. Praveen weet onder deze enorme, vaak publieke druk, altijd de rust en  overzicht te vinden om de allerhoogste kwaliteit te leveren. Praveen heeft alleen al in 2017 aan zes (6) bekende transacties gewerkt : Verkoop van  20 – 25% in Goudse Verzekeringen, verkoop van Conservatrix, plaatsingen van ABN  AMRO en ASR, verkoop van Fiber en nu aan de verkoop van Eneco. Praveen is niet alleen M&A professional met 6 deals, maar hij regelt ook onze  stagiaires, HR, IT en is onze office manager. Dat kunnen er niet veel hem nadoen!

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen