Pitch Best Young Talent 2017: Niels Jonker, Rabobank

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Jacco Rolvink van Rabobank

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Niels Jonker
Leeftijd: 35
Functie omschrijving: Investmentmanager Acquisition Finance Grootbedrijf    
Bedrijf: Rabobank

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Sinds 2017 werkt Niels als Investment Manager in Acquisition Finance Grootbedrijf voor Rabobank. Binnen een jaar heeft Niels zich ontwikkeld tot transactor van statuur in de mid market die de deal van groot tot klein geregeld krijgt. Met een aanstekelijk enthousiasme, dossierkennis en doorzettingsvermogen weet hij de belangen van stakeholders extern en intern te behartigen zodanig dat hij in korte tijd veel deals tot een succesvolle afronding heeft weten te brengen. Doordat Niels op een soepele wijze steeds de juiste verbindingen weet te leggen met alle belanghebbende zou je bijna vergeten dat Niels nog geen jaar actief is in mid market buy out wereld. Gecombineerd met zijn hoge energie niveaus is Niels dit jaar in staat geweest meerdere deals tot afronding te brengen met steeds dezelfde hoge mate van zorgvuldigheid hetgeen hem veel waardering als dealmaker heeft opgeleverd bij companies, investeerders, adviseurs en advocaten.  

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Als Investment Manager bij Acquisition Finance Grootbedrijf focust Niels zich op het structureren van cash flow gedreven financieringen waarbij LBO financieringen de boventoon voeren. Zijn rol tijdens deals is die van deal-captain waarbij hij intern dealteam binnen Rabobank aanstuurt en daarnaast extern de contacten onderhoudt en de onderhandelingen voert tijdens de deal. Actief in de mid market ligt de focus vooral op bedrijven met een EBITDA tussen de EUR 3mln en EUR 30mln. Door deze brede range heeft Niels ervaring in zowel de Nederlands georiënteerde club deals in grotere Nederlandse buy out transacties als in de kleinere bilaterale deals. Daarnaast heeft Niels zijn kennis en kunde ook paraat in transacties met een sterke buitenland component, hetzij door een buitenlandse aandeelhouder of hetzij door materiele activiteiten in het buitenland. Hiermee laat Niels zien dat hij in staat is mee te bewegen op de dynamiek een transactie, of deze groot of klein is, nationale of internationale componenten heeft en of de transactie een primairy buy out is of niet. Hiermee toont Niels aan dat hij op een uitstekende wijze zijn kennis en ervaring uit voorgaande posities als Associate Director bij Acquisition Finance Wholesale en Associate bij Capital Structuring samen te brengen in zijn huidige rol. De spanningsboog van Niels is hoog getuige ook de vele transacties waaraan Niels heeft gewerkt in de korte tijd dat hij actief is in zijn huidige rol. Hij inmiddels aan meer dan 20 transacties als dealcaptain gewerkt (sommige nog steeds actueel) en hiervan zijn er inmiddels 9 tot closing gekomen waaronder 6 buy outs. Eén hiervan is de buy out van HG, één van de grotere mid market buy outs dit jaar.     

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Niels onderscheidt zich omdat hij in staat is zijn technische en financiële vaardigheden te combineren met een sterk enthousiasme en gedrevenheid. Daarnaast voelt Niels de finesse van de verschillende transactie typen, zoals groot of klein, club of bilateraal, nationaal of internationaal, goed aan en past de inzet van zijn vaardigheden hierop aan waardoor zowel de DGA of investeerder van een grote mid market company of die van een MKB plus company het gevoel hebben met de juiste dealmaker aan tafel te zitten. Niels heeft een wakend oog voor positie van de mensen in zijn dealteam zodat iedereen aangesloten blijft en niemand verloren raakt in de deal. Hij heeft een coachende rol naar de mensen uit het dealteam, schroomt niet om zijn observaties te delen maar altijd gericht op het leren en ontwikkelen van het team, de bank en zichzelf maar stelt ook zonder schroom de hulpvraag als dat nodig is. Samenwerken heeft Niels hoog in het vaandel staan en doet hij zowel met de klant en zijn team als met het eigen dealteam.      

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen