Pitch Best Young Talent 2017: Mathijs van Meer, Gilde Equity Management

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Thijs van Remmen van Gilde Equity Management

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?
Naam: Mathijs van Meer
Leeftijd: 28
Functie omschrijving: Associate
Bedrijf: Gilde Equity Management
 
Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?

Mathijs is een associate in ons team en heeft zich in zijn jonge carrière reeds ontwikkeld als een volwaardig private equity professional. Binnen ons team was hij in eerste instantie een van de twee, en kort daarna zelfs een tijd de enige, junior collega. In zeer korte tijd heeft hij zich de basisvaardigheden en interne standaarden eigen gemaakt. Maar al snel bleken teamleden hem volledige werkstromen te kunnen toevertrouwen, waar Mathijs een eigen stempel op drukte. Toen het junior team vervolgens in omvang toenam, vervulde Mathijs een belangrijke rol in het overbrengen van kennis en het breder onboarden van nieuwe collega’s. Daardoor wordt hij door jongere collega’s gezien als een vraagbaak; iemand die je altijd een probleem voor kunt leggen en die je verder kan helpen. Naast zijn technische kennis is hij ook al vroeg bekwaam in het inschatten van mensen en dealsettings – dit is een cruciale factor voor het opereren in de onderkant van de middenmarkt en ook een kwaliteit die lastig is aan te leren als het rauwe talent daarvoor niet aanwezig is. Tot slot is Mathijs sociaal ook een centrale figuur in ons team en dikwijls zet hij zich in voor activiteiten die er op gericht zijn de teamspirit te verhogen. Tijdens deze activiteiten blijkt hij ook een groot talent in de drankspelen Mexen & Adten, maar dat is wellicht niet zo relevant voor deze specifieke M&A Award. Wij hebben in de loop der jaren binnen ons team, maar ook binnen de teams van andere PE partijen waar sommige van onze partners in het verleden hebben gewerkt, een groot aantal jonge private equity professionals kunnen meemaken. In onze ogen is Mathijs binnen dit speelveld een uitschieter door zijn niveau en compleetheid en vandaar dat wij hem met volle overtuiging voordragen voor Best Young M&A Talent.  

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?

Zijn specialiteit is juist zijn veelzijdigheid. Mathijs heeft vroeg in zijn carrière ervaring opgedaan bij zowel een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren als bij leading private equity huizen. Dit maakt hem bekwaam in meerdere facetten van dealmaking. Van commercial en financial DD tot SPA en loan documentation onderhandelingen. Met name zijn juridische kennis is voor zijn senioriteit van zeer hoog niveau. Ten eerste zijn maar weinig private equity associates die een gedegen juridische opleiding hebben genoten aangezien het gros een achtergrond heeft in de (financiele) economie hoek. Ten tweede worden deze cruciale aspecten meestal door de partners opgepakt en komen junior team leden hier pas later in hun carriere mee in aanraking. Mathijs had echter al relevante baggage waardoor hij sneller de mogelijkheid heeft gekregen vlieguren te maken, waar vervolgens ook maximaal lering uit heeft kunnen trekken.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?

Mathijs onderscheidt zich door de omvang, met name in de breedte, van zijn ervaring in combinatie met zijn jonge leeftijd. Hij was betrokken bij de aankoop, buy-and-build en exit van Conclusion. Hij was betrokken from start-to-finish bij EV-Box: vanaf onze investering in een DGA geleid bedrijf van 25 medewerkers, tot aan de verkoop twee jaar later van een global niche leader met 100 medewerkers aan energiereus Engie. Stuk voor stuk succesvolle deals waarop hij zijn stempel heeft kunnen drukken. Op dit moment is Mathijs nauw betrokken bij onze investeringen in Famed en e-lucious. Voor e-lucious (het moederbedrijf van o.a. Wijnvoordeel.nl, Wijnbeurs.nl, Leon Colaris en Koffievoordeel.nl) heeft Mathijs met een grote mate van zelfstandigheid op meerdere add-on trajecten de kar getrokken. Deze ervaring en daaruit volgende capaciteiten zorgen voor een senior perceptie bij andere stakeholders in de deal setting. Hij wordt door zowel manager/ondernemers als adviseurs als een volwaardige partner gezien. Mathijs blijft ook gaan “when the going gets though”. Hij blijft zijn mannetje staan en blijft gefocust op het doel. Dit dwingt respect af.     

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen