Pitch Best Young Talent 2017: Joost Polman, Baker McKenzie

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2017. Deze pitch is ingezonden door Mechteld van den Oord voor Joost Polman van Baker McKenzie.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional onder de 35 jaar?

Naam: Joost Polman
Leeftijd: 28
Functie omschrijving: Associate Corporate M&A
Bedrijf: Baker McKenzie

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Joost Polman is een ambitieuze en bevlogen M&A advocaat. Na zijn start bij Houthoff Buruma, maakt Joost alweer enkele jaren actief deel uit van het M&A team van Baker McKenzie, waarbinnen hij zowel multinationals als private equity cliënten bijstaat. Behalve vanuit Amsterdam heeft hij tevens gedurende zijn secondment bij het Londense kantoor van Baker McKenzie aan diverse M&A deals gewerkt. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij een indrukwekkend aantal M&A ‘kilometers’ op de teller staan. Cliënten zijn onder de indruk van zijn pro-actieve en pragmatische insteek, die Joost feilloos combineert met uitstekende dossierkennis. Joost weet als dealmaker hoe hij deals tot een goede einde brengt. Zijn talenten kwamen goed tot zijn recht in de recente acquisitie van Legal & General Nederland (tegenwoordig: Scildon) door het aan de Londense beurs genoteerde Chesnara, maar ook in de internationale overname door Daimler van Athlon Car Lease en zijn advisering aan Roularta Media Group. Joost verdient in alle opzichten de Best Young M&A Talent. In 2016/2017 adviseerde Joost onder meer:  – Daimler AG bij de overname van Athlon Car Lease International B.V.  – Chesnara Holdings B.V. bij de overname van Legal & General Nederland Levensverzekering Maatschappij N.V. (tegenwoordig: Scildon N.V.)  – Roularta Media Group bij de overname van het tijdschrift Landleven van Reed Business B.V., onderdeel van RELX Group. – Wagram Equity Partners bij de verkoop van Drukkerij Zwart aan Schur Flexibles.  – ABN AMRO Effecten Compagnie, De Heus en Hebo Beheer bij de verkoop van Partner Logistics aan Lineage.  – Blokker bij de verkoop van dochteronderneming Leen Bakker aan Gilde Equity Management.  – De aandeelhouders van TenICT bij de verkoop van TenICT aan AnylinQ.    

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Joost is gespecialiseerd in verbintenissen- en ondernemingsrecht, met een duidelijke focus op private fusies en overnames voor multinationals en private equity partijen. Hij heeft ruime ervaring met het opzetten en  coördineren van complexe due diligence processen, het opstellen van transactiedocumentatie en het onderhandelen van transactievoorwaarden. Met zijn uitstekende cijfermatig inzicht en behalve juridische ook economische achtergrond weet hij zich duidelijk te onderscheiden.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Ondanks zijn relatief jonge leeftijd weet Joost snel de juiste toon te vinden bij alle stakeholders in M&A transacties. Hij is pro-actief en pragmatisch en cliënten waarderen zijn 'responsiveness' en betrokkenheid. Hij begeleidt partijen gedurende het hele proces waarbij hij altijd het doel van zijn cliënt voor ogen houdt. Joost is niet bang om kritische vragen te stellen als hij denkt daarmee het proces te bevorderen, waarbij hij bovendien laat zien snel de materiële inhoud van de bijzaken te onderscheiden. In onderhandelingen is Joost zakelijk en to the point. Joost onderscheidt zich tenslotte door start- en scale-ups te adviseren vanuit B. Legal, de samenwerking tussen Baker McKenzie en B. Amsterdam. Daarbij laat hij zien dat hij allround is en een uitstekende sparringpartner voor diverse partijen.

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Young Talent 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2017.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen