Pitch Best Young Talent 2016: Peter de Kluijver, Rabobank

Tien genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2016. Deze pitch is ingezonden voor Peter de Kluijver, Rabobank.

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional t/m 35 jaar?
Peter de Kluijver
33 jaar
Investment Manager in Leveraged Finance
Rabobank

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Sinds 2014 werkt Peter als Investment Manager in Leveraged Finance voor Rabobank. In deze relatief korte periode heeft hij zich ontwikkeld tot transactor van formaat die de deal links- of rechtsom altijd geregeld krijgt. Met zijn tomeloze energie, dossierkennis en gentlemen-charme heeft hij in zowel Nederland als Engeland verschillende deals tot een goed einde weten te brengen. Met de kenmerkende en verbindende stijl waarmee hij in staat is alle betrokken partijen een goed gevoel bij deal te bezorgen, is hij ook bij andere stakeholders zoals investeerders, advocaten en andere banken een gewaardeerde dealmaker.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Als Investment Manager bij Acquisition Finance focust Peter zich op het structureren van LBO financieringen. Hij heeft ervaring in de meer Nederlands georièˆnteerde club deals, grotere cross-border syndication driven deals en (internationale) public-to-private transacties. Zijn rol tijdens deze deals is die van deal-captain waarbij hij intern dealteam binnen Rabobank aanstuurt (inclusief andere betrokken teams als Syndication, M&A, ECM en Capital Structuring) en daarnaast extern de contacten onderhoudt en de onderhandelingen voert tijdens de deal.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Peter onderscheidt zich doordat hij in staat is om zijn technische en financièˆle vaardigheden maar vooral ook zijn persoonlijke charmes aan te wenden om de vele betrokken partijen bij een transactie de juiste kant op te bewegen. Op de achtergrond in de lead laat hij iedereen in zijn of haar waarde. Zelfs wanneer de spanning omhoog schiet en deadlines in zicht komen blijft hij samenwerken met alle betrokkenen, en krijgt hij de deal gedaan. Daarnaast vervult hij ook een belangrijke coachende functie binnen zijn team, zowel op persoonlijk vlak als werk-gerelateerd. Hij geeft de junioren verantwoordlijkheden maar stuurt ook zeker bij waar nodig.

Bij welke M&A processen was hij of zij betrokken? Deals in 2015/2016:                 
– Continental Bakeries: recap en verkoop aan Goldman Sachs

– InterBulk: London Public-to-private van InterBulk en aankoop door Den Hartogh

– Navico: herfinanciering met nieuwe aandeelhouder Goldman Sachs naast Altor Investments

– Lumileds: acquistion financing supporting the Go-scale consortium (led divisie Philips)

– Philips Lighting: financiering voor een LBO met een top tier sponsor as alternatief voor de IPO – Raet: recap transactie met CVC en de daaropvolgende verkoop aan HG Capital

– Raet: verkoop van CVC aan HG Capital

– Salad Signature: LBO door IK Investments

2014:

– Ad van Geloven: financiering met Unitranche en acquisitie door Towerbrook

– Jacobs DE: fusie tussen DE Masterblenders en Mondelez International coffee business

– Lucas Bols: post IPO financing

– Loparex: financing buy out by ICG

– Plukon: financiering en acquisitie door consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen