Pitch Best Young Talent 2016: Anke van Holthe tot Echten, BarentsKrans N.V.  

Tien genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2016. Deze pitch is ingezonden voor Anke van Holthe tot Echten, BarentsKrans N.V.  

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional t/m 35 jaar?
Anke van Holthe tot Echten
32 jaar
Senior associate bij de sectie Corporate M&A
BarentsKrans N.V.                

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
We zijn ervan overtuigd dat Anke genomineerd dient te worden en een plek verdient tussen de beste M&A talenten vanwege haar talent, haar uitmuntende performance en om eerlijk te zijn, omdat het een geweldige afsluiter zou zijn van een heel succesvol jaar.                

Anke’s succesverhaal begon tijdens haar studie. Haar studie rondde Anke af met een scriptie-stage bij Loyens & Loeff onder begeleiding van Herman Kaemingk. Loyens & Loeff herkende Anke’s talent en na haar scriptie-stage kon Anke beginnen als advocaat-stagiair op de praktijkgroep Private Equity in het team van Herman Kaemingk. Anke heeft in het kader van de verplichte sectiewissel ook voor de praktijkgroep Banking and Finance gewerkt. In die periode heeft ze twee succesvolle secondments gedaan; drie maanden bij ING Bank N.V. en zes maanden bij de Europese Investeringsbank in Luxemburg. Naast haar secondment in Luxemburg omvat Anke’s buitenland ervaring een summerschool bij University King’s College, zes maanden studie aan de Humboldt Universität in Berlijn en al jaren een actieve rol binnen de AIJA waarbinnen ze een sterk netwerk heeft gebouwd.Hoewel Anke succesvol en een vaste waarde was bij Loyens & Loeff is ze om persoonlijke redenen naar Den Haag verhuisd en op 1 september 2014 bij BarentsKrans N.V. in dienst getreden en werkzaam in het Corporate M&A team als senior M&A advocaat.

Anke is de Best Young M&A Talent 2016, omdat (i) er weinig M&A advocaten zijn die flair en charme kunnen combineren met inhoud, kennis en professionaliteit zoals Anke dat doet, (ii) omdat haar drive, toewijding en ambitie onbetwist zijn en zij die keer op keer bewijst, (iii) Anke’s responsiveness en professionaliteit uitzonderlijk zijn, (iv) zij altijd de rust weet te bewaren en met haar intellectuele capaciteiten de voorliggende problemen oplost, (v) zij op een positieve en constructieve manier opereert en (vi) Anke al meerdere keren heeft laten zien oudere en meer ervaren M&A advocaten te kunnen overtreffen in transacties. Op basis van de voorgaande redenen maakt Anke steeds het verschil.

Een recent voorbeeld daarvan is dat een advocaat van een global firm in Parijs binnen extreem korte tijd geadviseerd moest worden. Anke heeft dat succesvol gedaan zodanig dat haar advies ertoe leidde dat ons kantoor door deze global firm werd geïnstrueerd om Dutch counsel te zijn in een grote internationale overname met een aanzienlijke Nederlandse component. Een bevestiging dat Anke genomineerd moet worden als Best Young Talent is dat dankzij haar kordate optreden expliciet werd gevraagd of Anke de lead counsel in Nederland kon zijn in deze transactie.

Quotes

Dat Anke een talent is, wordt bewezen doordat we over haar doorlopend uitzonderlijk positieve feedback van onze cliënten en relaties krijgen. Cliënten en relaties melden onder meer het volgende over Anke:

1. Jordy Kool, CEO van Infotheek Groep en zelf winnaar van de CEO van het jaar award van de Computable Awards 2015:

“Groot talent, gedreven professioneel, die in een omgeving met senior professionals, ondernemers en ervaren bestuurders overeind blijft en altijd met creatieve oplossingen komt.”

2. Tymon C. van Sevenster, oprichter van een corporate finance boutique:

“Anke is zeer dedicated, werkt erg hard en is altijd (24/7) bereikbaar. Bij het optuigen van complexe transacties is ze in staat om de bedoeling achter een contract snel op te pikken en in een goed concept te verwerken. Ze functioneert als een spin in het web bij een multi disciplinair team. In face to face onderhandelingen levert Anke een nuttige zelfstandige bijdrage. Samenvattend levert Anke een zeer waardevolle bijdrage bij complexe transacties.”

3. Gaby Keijspers, Corporate Counsel & Manager bij Canon:

"Anke staat voor goede samenwerking, snel, to the point, humor en altijd een stevige academische onderbouwing 4. Rik Stikkelbroeck, oprichter en partner van Hogenhouck Corporate Finance:

“Anke is een waar talent vanwege omdat ze enrom kort op de bal is, doordacht, snel acterend, haar efficiëntie en effectiviteit.”

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Binnen de Corporate M&A praktijk richt Anke zich, onder leiding van M&A advocaat en managing partner Michiel Martin, als M&A advocaat zowel op nationale als internationale transacties, private equity, joint ventures en andere vennootschappelijke structuren. Zij adviseert daarbij, onderhandelt en stelt de transactie documentatie op.

Daarnaast is Anke, dankzij haar banking & finance ervaring in staat te adviseren over leningen, zekerheden en de bijbehorende leningsdocumentatie zoals die van de LMA. Dat doet zij regelmatig voor partijen aan de borrowers zijde. Daardoor is Anke in staat om in een overname transactie zowel ten aanzien van de debt als de equity zijde te adviseren. Daardoor kunnen we in kleine teams over beide aspecten in transacties adviseren hetgeen naar onze ervaring een groot voordeel is voor onze cliënten. Anke vervult deze rol samen met twee andere advocaten binnen de sectie.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Anke startte op 1 september 2014 bij ons kantoor als advocaat-medewerker en promoveerde op 1 december 2015, al na 1 jaar en 3 maanden, naar de positie van senior advocaat. Binnen ons kantoor uitzonderlijk snel. Zij is nu een van de twee senior advocaten binnen de praktijkgroep. Als we Anke vergelijken met andere advocaten van haar ervaringsniveau vallen haar zelfstandigheid en volwassenheid op. Zij draait zelfstandig de praktijk. Anke weet flair en charme te combineren met inhoud, kennis en professionaliteit.

Ze gaat weloverwogen en doordacht te werk, ze is oplossing gedreven, praktisch en professioneel. Haar professionaliteit uit zich in haar continue beschikbaarheid, inhoudelijke kwaliteit en reactiesnelheid. Haar benadering is positief, zowel binnen het team als daarbuiten. Hoewel voorgaande woorden thuis lijken te horen bij elke M&A professional, kunnen deze natuurlijk gratuite worden gebezigd. Wij ervaren en krijgen van cliënten ook bevestigd dat, anders dan sommige M&A professionals, Anke de real deal is. Anke weet dan ook binnen opvallend korte tijd cliënten te binden en het lijkt vaak al na korte tijd of zij al jaren met nieuwe cliënten werkt.

Naast haar inhoudelijke werk is Anke ook actief bezig met acquisitie. Ze leunt niet alleen op de klantenbinding, die zij door haar goede werk realiseert, maar legt ook relaties en gaat op pad om haar eigen praktijk te bouwen. Ze is daarbij actief op zoek naar een eigen focus en heeft daar duidelijke ideeën over. Wij hebben dan ook geen twijfel dat zij binnen afzienbare tijd haar eigen niche en praktijk zal hebben.

Dat Anke zich onderscheid van andere M&A professionals blijkt onder meer ook uit het feit dat ze in juni van dit jaar de prestigieuze en postdoctorale leergang Grotius Fusies en Overnames als enige in de groep cum laude afrondde. Jaarlijks ronden twee groepen van circa 25 deelnemers per groep in Nederland deze leergang af hetgeen aangeeft hoe uitzonderlijk deze prestatie is. Des te meer vanwege het feit dat deze leergang een klein jaar duurt, ontzettend veel tijd en werk kost en zij die in een hele drukke periode op kantoor met dit resultaat heeft weten af te ronden. Lovenswaardig is ook dat we nu al weten dat ze ook de billable urennorm gewoon gaat halen.   

Anke haalde in 2015 de 8e plaats in de landelijke verkiezing Best Young Professionals Law Top 50 van Memory Magazine. Die plaats haalde zij, onder andere, na een interview met journalist Arne van de Wal, oprichter van de Quote500 en Follow the Money. Deze top tien ranking was weer een bevestiging van Anke’s talent en succes.

Bij welke M&A processen was hij of zij betrokken?
Anke was de afgelopen 12 maanden onder andere betrokken bij de volgende transacties:

• Advisering van Korenvliet bij de overname van alle aandelen Mid Ocean van HAV. Daarnaast advisering van Mid Ocean ten aanzien van de financiering van de acquisitie.

• Investering van GIMV in Well Services group. Anke was een prominent lid van het BarentsKrans team dat als lead counsel optrad en leiding gaf aan meerdere internationale kantoren, waaronder Dechert LLP

• Begeleiding van de verkopers/management van Hot Item bij een overname waarbij het management tezamen met private equity investeerder De Hoge Dennen Capital alle aandelen heeft verworven in Hot ITem Holding B.V.

• Advisering van Infotheek Groep voor de overname van Network2Day

• Begeleiding van Toyota Material Handling Nederland bij de overname van Vitesse Vorkheftrucks.  

• Advisering van Canon in het kader van de verkoop van een bedrijfsonderdeel

• Advisering van Infotheek Groep voor de overname van 4Launch

• Advisering van Orange als local Dutch counsel van Dechert LLP bij de aankoop van twee mobiele telefonie ondernemingen in Sierra Leone en Burkina Faso van Bharti Airtel

• Begeleiding van de verkoop van de TVHG hotel portfolio (bestaande uit 11 hotels) door Borealis Hotel Group aan Westmont Hospitality Group

• Advisering van Total Specific Solutions bij de overname van alle aandelen in Vicrea Holding.

• Begeleiding van Canon bij de overname van Docspro B.V.

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct.

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen