Pitch Best Young Talent 2016: Amarins van der Meer, Accuracy

Tien genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young Talent 2016. Deze pitch is ingezonden voor Amarins van der Meer, Accuracy

Wie is de meest talentvolle M&A en/of Private Equity professional t/m 35 jaar?
Amarins van der Meer
35 jaar
Manager
Accuracy    

Waarom is hij of zij de Best Young M&A Talent?
Amarins is een gedreven en ervaren professional die elke nieuwe transactie met veel enthousiasme als uitdaging ziet en aangaat. Amarins is goed in staat meerdere ballen in de lucht te houden, klanten op de hoogte te houden, zaken tot in details uit te zoeken alsook zaken gerelateerd aan opdrachten en verdere groei van Accuracy te managen.

Wat zijn de specialiteiten van de genomineerde?
Financial due diligence is het specialisme van Amarins – nog meer vanuit het perspectief van een verkoper, dan vanuit een koper. Het prepareren van een onderneming of een verkoper voor een mogelijke (gedeeltelijke) desinvestering is een lastig exercitie, gedreven door emotie, tijdsdruk en veel eisen. Amarins is uitermate goed in staat in deze omgeving alle relevante zaken op tafel te krijgen binnen de gestelde goede tijdsspanne en zonder spanningen bij welke stakeholder dan ook te creëren.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Amarins onderscheidt zich van haar peers door haar pragmatische en no-nonsense aanpak: het snel inzichtelijk maken van problemen en deze op een simpele manier kunnen delen met haar team en klanten. Amarins denkt “simpel”, wat uiteindelijk leidt tot goede en snelle oplossing, waar de behoefte groot aan is.

Bij welke M&A processen was hij of zij betrokken?
Amarins was o.a. betrokken bij de acquisitie van Oogst en Your Social door Oxyma – alsook de acquisitie van Oxyma door Nordian Capital. Ook was zij betrokken bij de acquisitie van Burger King door Standard Investment, de investering van Vendis Capital in Petrol Industries en de investering van Pavilions West Limited in Hotel Toren. Daarnaast heeft zij diverse private equity huizen ondersteund bij beoogde investeringen, alsook diverse (middle)grote ondernemingen bij de voorbereiding van (beoogde) verkoop.

—–

M&A Awards 2016: Stem op uw favoriete Young Talent 2016
Wie valt er 15 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2016? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young Talent 2016.

Bekijk alle Young Talents & stem direct

Tip: Bezoek 15 december de M&A Awards 2016, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen