Pitch Best Young M&A Lawyer 2022: Maud Kallen, Taxand Nederland

Maud Kallen maakt dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2022.

Company: Taxand Nederland 
Job Description: Senior Associate M&A Tax / Sustainable Investing 
Age: 32 
 
What are the specialties of this talent? 
De specialiteit van Maud is dat ze het hele fiscale plaatje van een transactie overziet en alle fiscale aspecten van een transactie beheerst. Maud begeleidt transacties van het begin tot eind en beheerst de aspecten van een fiscale due diligence, structurering en het draften van fiscale paragrafen in de SPA. Daarnaast is ze regelmatig betrokken bij post-transactie herstructureringsprojecten.  

Maud werkt voornamelijk aan (inter)nationale deals voor private equity en (middel)grote corporates, daarnaast adviseert ze bij herfinancieringen en/of herstructureringen. Verder heeft ze veel interesse in en kennis van het adviseren van sustainable investors en sustainable investing en is ze zeer betrokken bij dit onderwerp en de ontwikkelingen op dit gebied.  

Ze heeft de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs afgerond en daarnaast de post-master Mergers & Acquisitions aan de VU cum laude afgerond. Gezien haar interesse voor sustainable investing heeft ze recent nog een Sustainable Financing course aan de Erasmus Universiteit gevolgd.  

Ze heeft ook veel aandacht voor de transitie naar de dagelijkse belastingadviseurs en de compliance praktijk zodat er niets tussen wal en schip valt.  

Naast het adviseren op M&A transacties is Maud ook erg begaan met andere zaken binnen kantoor zoals de opleiding van starters en het Taxand MVO beleid. 

How does the talent distinguish itself from its peers? 
Maud combineert een ijzersterke theoretische kennis met de praktische toepassing hiervan in de transactie. Maud heeft bij Taxand op relatief jonge leeftijd veel vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen waardoor ze veel heeft gezien en "ownership" kan en durft te nemen. Ze graaft diep bij fiscale due diligence, werkt zelfstandig maar weet op de juiste momenten aan te kloppen voor overleg.  

Binnen het Taxand netwerk heeft ze sterkte relaties opgebouwd waardoor internationale transacties soepel verlopen. Daarnaast is ze oprecht betrokken, heeft ze zowel binnen Taxand als naar externe relaties vertrouwen weten op te bouwen en beschikt ze over de benodigde flexibiliteit om meerdere transacties te begeleiden. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al veel grote en complexe transacties begeleid en houdt ze door haar gestructureerde manier van werken ook overzicht tijdens complexere transacties. 

What impact does the talent have within the organization? 
Sinds 2017 is Maud werkzaam in de M&A Tax praktijk bij Taxand Nederland. Sinds die datum heeft ze zich, ondanks haar jonge leeftijd, verder ontwikkeld tot een uitstekende allround M&A Tax professional. Maud is bij veel M&A transacties het eerste aanspreekpunt voor cliënten en andere (fiscale) adviseurs en begeleidt transacties fiscaal gezien van begin tot eind.  

Binnen Taxand coördineert zij de transacties, ze stuurt mensen aan, behoudt het overzicht en is ook naar buiten toe aanspreekpunt.  

Maud degene die de starters binnen de M&A groep bekend maakt met de (fiscale) kenmerken en mechanismen van M&A en veel tijd steekt in hun interne opleiding en begeleiding. Daarnaast is ze leergierig en proactief in het delen van kennis en verzorgen van presentaties.  

Taxand kenmerkt zich door een sterke ondernemersgeest waarbij mensen relatief vrij worden gelaten en veel verantwoordelijkheid krijgen. Maud past goed bij dit profiel en heeft een sterke ontwikkeling laten zien.  

Naast het adviseren op M&A transacties is Maud ook erg begaan met andere zaken binnen kantoor zoals de ontwikkeling van kantoor en het Taxand MVO beleid. 

What impact does the talent have outside the organization? 
Naast haar werk als fiscalist is Maud gepassioneerd als het aankomt op duurzaamheid. Vanuit deze gedrevenheid tracht ze zowel prive als binnen Taxand een positieve impact te maken. Ze is regelmatig te vinden op events die gericht zijn op duurzaam investeren. 

To what extent does the talent make the difference to clients? 
Door haar oprechte betrokkenheid en enthousiasme, gecombineerd met een ijzersterkte theoretische kennis en praktische aanpak heeft Maud al snel het vertrouwen van cliënten weten te winnen. Ze is aanspreekpunt en vaste adviseur voor meerdere cliënten. Ze denkt mee en vooruit en haar adviezen zijn toegankelijk en praktisch ingestoken. 
 
Why does the talent deserve this nomination? 
Maud heeft zich binnen een middelgrote organisatie snel ontwikkeld tot een uitstekende allround M&A Tax professional. Ze heeft veel tijd en energie gestoken in haar eigen ontwikkeling om zich de fiscale aspecten van het transactiewerk eigen te maken. Ze toont hierbij veel initiatief en doorzettingsvermogen. Naast haar vakinhoudelijke kwaliteiten laat ze ook zien dat ze sterke relaties en vertrouwen heeft opgebouwd en betrokken is bij de ontwikkeling van Taxand. 

Any references or recommendations from clients or (colleagues)? 
NorthC heeft voor een aantal acquisities en de structurering die daarbij nodig was nauw samengewerkt met Maud Kallen van Taxand. Daarbij heeft Maud laten zien dat zij zich de specifieke vraagstukken snel eigen maakt, haar ervaring samen met de aanwezige kennis binnen Taxand inzet voor een effectieve oplossing en de implementatie blijft volgen tot deze volledig afgerond is. – Thiem Schoonderbeek, Corporate Finance Director NorthC. 

Gerelateerde artikelen