Pitch Best Young M&A Lawyer 2022: Eline de Ruijter, Loyens & Loeff

Eline de Ruijter maakt dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2022.

Company: Loyens & Loeff 
Job Description: Attorney-at-law / Advocaat 
Age: 30 
 
What are the specialties of this talent? 
Eline is gespecialiseerd in de vormgeving en uitonderhandeling van overnames, zowel voor private equity investeerders als voor strategen. Zij brengt een diversiteit aan transacties – buyouts, strategische overnames, investeringen, exits, en alles daar tussen in – tot een goed einde, met deskundigheid, ervaring, tact, engelengeduld en empathie. 

How does the talent distinguish itself from its peers? 
Eline is jong (nog maar 30), maar heeft sinds haar start bij Loyens & Loeff in 2016 in rap tempo veel deskundigheid en ervaring opgebouwd in het hart van de overname- en private-equitypraktijk waarmee ons kantoor zich onderscheidt. Ze wendt die kwaliteiten onvermoeibaar, en met een hoge werkkracht, aan voor de cliënten voor wie zij optreedt, en doet dat met sterke sociale antennes, inschattingsvermogen, tact, geduld en empathie. Ze is een sterke teamplayer, en is een voorbeeld èn een leermeester voor jongere collega’s in de advocatuur, die ze haarfijn aanvoelt.  

Eline vervult intussen een spilfunctie in de geïntegreerde praktijkvoering van de op M&A en private equity gefocuste advocaten, belastingadviseurs en notarissen waarmee Loyens & Loeff zich onderscheidt. Ze werkt zeer soepel samen met onze fiscalisten en notarissen, van jong tot zeer ervaren.  

Eline onderscheidt zich ook door de indrukwekkende reeks van transacties waaraan zij inmiddels heeft gewerkt. Daartoe behoren onder meer de navolgende twintig projecten:  

 1. De overname van Sepay door Buckaroo/Keensight van haar founders (Eline stond Buckaroo en Keensight bij) 

 1. De verkoop van Nooteboom Textiles door Egeria en andere aandeelhouders aan Bencis (Eline stond Nooteboon en Egeria bij) 

 1. De verkoop van Karl Lagerfeld aan G-III Apparel Group (Eline stond Karl Lagerfeld en haar aandeelhouders bij) 

 1. De investering in Vrieling Adviesgroep door Wadinko (Eline stond Wadinko bij) 

 1. De overname van Nederlandse en Belgische EyeWish winkels door Michael Pachleitner Group van GrandVision, die volgde op de overname van GrandVision door EssilorLuxottica (Eline stond Michael Pachleitner Group bij) 

 1. De verkoop van Vivera aan JBS door Gilde Buy Out Partners (nu Rivean Capital geheten) (Eline stond Gilde Buy Out Partner bij) 

 1. De overname van Bouwatch door Franz Haniel & Cie. van Nordian Capital Partners (Eline stond Franz Haniel & Cie. bij) 

 1. De fusie tussen Voogd & Voogd en Heilbron Assurantien (Eline stond Voogd & Voogd bij) 

 1. De verkoop van BR Controls aan Dura Vermeer door Wadinko (Eline stond Wadinko bij) 

 1. De verwerving door Medical Properties Trust van een belang in Priory (Eline stond Medical Properties Trust bij) 

 1. De verkoop van Metallo Group Holding B.V. aan Aurubis AG door TowerBrook (Eline stond Metallo Group Holding en Towerbrook bij) 

 1. De verkoop van DeGiro aan Flatex (Eline stond de aandeelhouders van DeGiro bij) 

 1. De overname van Advanza B.V. door Vakmedianet (Eline stond Vakmedianet bij) 

 1. De verwerving van een belang in Novon door Wadinko (Eline stond Wadinko bij) 

 1. De verkoop van Rollepaal aan Hydratec door Wadinko (Eline stond Wadinko bij) 

 1. De verkoop van Stork Plastics Machinery aan Hydratec door Wadinko (Eline stond Wadinko bij) 

 1. De verkoop van Broadcast Partners aan Cellnex Telecom (Eline stond de aandeelhouders van Broadcast Partners bij) 

 1. De verkoop van de vleesbusiness van Enkco Foodgroup aan Van Loon Group door Gilde Buy Out Partners (nu Rivean Capital geheten) (Eline stond Gilde Buy Out Partners bij) 

 1. De verkoop van Maas International aan Nimbus (Eline stond Maas International bij) 

 1. De verkoop van BTL Nederland aan IdVerde (Eline stond BTL en haar aandeelhouders bij) 

What impact does the talent have within the organization? 
Eline onderscheidt zich door haar sterke betrokkenheid, teamspirit, enthousiasme, en haar vermogen om jongere collega’s te doen groeien in hun ontwikkeling. Ze blijft vrijwel altijd kalm, houdt haar hoofd koel, blijft zich richten op het doel dat ze voor haar cliënten wil bereiken, en bereikt dat vrijwel steeds met haar sterke persoonlijke kwaliteiten.  

Eline neemt ook haar taken als opleider van de jongere collega’s erg serieus. Ze neemt de tijd om haar kennis over te dragen en zorgt voor een open houding, waardoor iedereen zich welkom voelt vragen te stellen. Daarnaast is Eline actief in verschillende commissies en werkgroepen, waaronder de student-stagiaire commissie (waarin ze al jaren de rol van studentbegeleider vervult en dit met grote betrokkenheid doet) en een werkgroep waarin ze meedenkt over het nieuwe werken. Mede hiermee laat ze zien dat ze hart heeft voor de organisatie. 
 
What impact does the talent have outside the organization? 
Door de combinatie van Eline’s deskundigheid, ervaring, tact en geduld is zij een hoogwaardige gesprekspartner voor andere advocaten die aan de betreffende transactie werken, en voor banken, M&A adviseurs en andere betrokkenen. Zij merken dat Eline, ook onder de druk van een naderende closing, het hele speelveld overziet en de projecten waaraan zij werkt, doelgericht tot een afronding brengt.  

Aan de bredere samenleving draagt Eline bij door haar vrijwilligerswerk als mentor bij Stichting Giving Back (https://www.givingback.nl/), waardoor zij bijdraagt aan de ontwikkeling van talentvolle jongeren voor wie studeren in hun omgeving geen vanzelfsprekendheid is. 

To what extent does the talent make the difference to clients? 
Eline wint snel het vertrouwen van de cliënten voor wie zij optreedt. Zij merken dat hun project bij Eline in toegewijde en deskundige handen is, en vertrouwen op haar probleemoplossend vermogen, haar tact en haar diplomatieke kwaliteiten om ook betekenisvolle invloed te hebben op de opstelling van de wederpartij.  

Een van de cliënten voor wie zij het meest frequent heeft opgetreden, was zo ingenomen met haar herhaaldelijke optreden dat we eind vorig jaar spontaan het advies kregen om Eline snel als partner te benoemen. 

Why does the talent deserve this nomination? 
Eline verdient de nominatie voor Best Young Talent vanwege al hetgeen hierboven is vermeld. En omdat ze in alles wat ze doet geen groot ego nodig heeft en een enorme teamplayer is die met haar enthousiasme en collegiale houding bij elke deal weer de vaart en motivatie erin houdt. Ze is betrokken bij de client maar vergeet haar collega’s niet uit het oog. Hierdoor is ze een voorbeeld voor de collega’s binnen en buiten kantoor. 

Any references or recommendations from clients or (colleagues)? 
Zie vraag 8. Voor verdere inlichtingen zijn de navolgende twee vennoten van Loyens & Loeff beschikbaar: 
Antoinette van der Hauw, Tel. 06 – 23 525 992, Antoinette.van.der.Hauw@loyensloeff.com Herman Kaemingk, Tel. 06 – 54 203 250, Herman.Kaemingk@loyensloeff.com 

Gerelateerde artikelen