Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Tim Heerschop, Clifford Chance LLP

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018. Deze pitch is ingezonden door Jeroen de Bruin voor Tim Heerschop van Clifford Chance LLP.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Tim Heerschop komt wat ons betreft in aanmerking voor de titel Best Young Talent, omdat hij een sterke combinatie bezit van tech skills en soft skills. Deze skills maken hem succesvol in zijn beroep en sluiten tegelijkertijd goed aan bij de strategie van ons kantoor: client-centric, openstaand voor innovatieve oplossingen, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en benaderbaarheid.

Op deze manier draagt Tim de best team en best delivery spirit van Clifford Chance uit en zorgt hij ervoor dat we samen met onze cliënten de snelle, disruptieve veranderingen in de wereld proactief en positief gestemd het hoofd kunnen bieden.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Tim is een associate in de Corporate/M&A praktijk van Clifford Chance Amsterdam. Tim heeft een brede corporate praktijk waarin zowel private en publieke fusies & overnames, joint ventures, managementparticipaties als herstructureringen aan bod komen.

Hij heeft een specifieke focus op private equity transacties van zowel de internationale als nationale private equity fondsen. Daarnaast heeft Tim ervaring in renewable energy projecten en transacties. 

Voorbeelden van deals die Tim de afgelopen jaren als lead associate heeft begeleid:  

  • de acquisitie door Partners Group van Ammeraal Beltech van Advent International en de aansluitende fusie van Ammeraal Beltech met Megadyne in Italië
  • de acquisities door 3i Group van zowel Hans Anders als Royal Sanders
  • de acquisitie door Gilde Buy-Out Partners van Albelli en de aansluitende acquisitie door Albelli van Re-Snap
  • de openbare biedingen van entiteiten gecontroleerd door Gilde Buy-Out Partners op zowel Koninklijke Ten Cate N.V. als Royal Reesink N.V.
  • de verkoop door Egeria van Den Braven in een controlled auction proces
  • het openbare bod door Hestya Energy, een entiteit gecontroleerd door Riverstone en Carlyle, op HES International, evenals de private verkoop eerder dit jaar van HES International aan een consortium van Goldman Sachs en Macquarie.
  • het adviseren van de vier sponsors Shell, Diamond Offshore Wind (een dochter van Mitsubishi Corporation), Eneco en Van Oord bij een joint venture ten aanzien van de succesvolle tender op het offshore windmolenpark Borssele III/IV en de aansluitende verkoop van een 45% belang in het project door Shell, Diamond Offshore Wind en Eneco aan Partners Group
  • de joint venture tussen Eneco en Mitsubishi Corporation ten aanzien van de ontwikkeling en constructie van het op dat moment grootste batterijsysteem in Europa voor de tijdelijke opslag van energie, met als doel de frequentie op het elektriciteitsnet op niveau te houden

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Tim onderscheidt zich van andere M&A professionals, doordat hij een van de pijlers van het succes van Clifford Chance in de praktijk brengt: client focus. Hij heeft een scherp oog voor de belangen van zijn cliënt in een specifieke transactie en beperkt zich daarbij niet tot alleen het juridische – het zijn immers juist de commerciële belangen en risico's die uiteindelijk een transactie drijven. Als lid van de nieuwe generatie advocaten schrikt hij er verder niet voor terug om technologische innovaties zoals artificial intelligence toe te passen in de praktijk.

Daarnaast is Tim een echte teamplayer met oog voor de belangen en ontwikkeling van beginnende advocaten. Hij betrekt hen bij alle facetten van de transactie en neemt de tijd om hen te begeleiden en uitleg te geven. Binnen ons team is hij dan ook een van de eerste aanspreekpunten voor juniors bij allerhande vragen.

Tim begeleidde al snel als lead associate aansprekende transacties, waarbij hij met het vertrouwen van de betrokken partners zelfstandig en in goed overleg met hen de betreffende deals heeft gemanaged. Cliënten waarderen Tim om zijn commitment, proactieve houding en to-the-point advies.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen