Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Rosanne Vlasveld, AKD

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Rosanne Vlasveld heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig M&A talent die een coördinerende en leidende rol vervult in complexe deals. Zij heeft laten zien dat zij feilloos aanvoelt wat de rode draad van een transactie is en scherp het onderscheid weet te maken tussen wat zowel vanuit juridisch als commercieel oogpunt de key issues van de transactie zijn. Graag lichten wij verder toe waarom zij in onze ogen de Best Young M&A Lawyer is.

Het afgelopen jaar is Rosanne bij een groot aantal deals betrokken geweest. Een van de deals waarin Rosanne een leidende rol heeft gehad, is de investering van Highland Group Holdings Limited in L2Fiber Rotterdam. Hoewel dit een internationale deal was, was dit voor Rosanne, met als thuisbasis Rotterdam, bekend terrein. Het doel van L2Fiber Rotterdam is om in de komende vijf jaar glasvezeltoegang te verlenen aan alle 295.000 woningen in Rotterdam, te beginnen met de 10.000 woningen van Kralingen-West.

Bij deze deal was niet alleen M&A relevant, maar speelden ook intellectueel eigendomsrecht en specifieke bouwrechtkwesties een belangrijke rol. Hierdoor was het soms een hectisch en complex proces dat zij in uitstekende banen heeft geleid.

Een andere deal waarin Rosanne een belangrijke rol heeft gespeeld, betreft de overname van VitalHealth Software door Koninklijke Philips. Dit betrof een omvangrijke deal met vele – nationale en internationale – spelers, zowel aan de cliënt- als adviseurszijde. Rosanne heeft in deze deal laten zien dat zij het hoofd koel weet te houden en te allen tijde het overzicht behoudt.

Tot slot levert Rosanne een zeer waardevolle bijdrage aan vrijwel alle deals die ons team met De Hoge Dennen doet, waaronder – in het afgelopen jaar – de investeringen in Menken Freshfood, Eszet en groothandel SHI en de verkopen van Intergas, Redmore en myBrand.

Rosanne beheerst het vak, denkt en handelt heel praktisch vanuit de cliënt en begrijpt de interne politiek in relatie tot de belangen van de cliënt goed. Hierdoor is zij een gewaardeerd teamlid en draagt zij in grote mate bij aan de cliënttevredenheid.

Rosanne heeft ruime ervaring in zowel private equity-deals als strategische overnames. De laatste jaren is zij verder betrokken geweest bij het opzetten van diverse fondsen. Wij zijn zeer onder de indruk van de professionele en enthousiaste manier waarop zij dit heeft opgepakt en zich de materie en complexe fondsdocumentatie heeft eigen gemaakt. Dit is niet alleen bij de sectie M&A opgevallen, maar ook bij andere secties waarmee zij in dit kader heeft samengewerkt, zoals Tax, Regulatory en het Notariaat.

Wat verder opvalt aan Rosanne, is dat zij een sterke drive heeft om zichzelf continu te ontwikkelen en te verbeteren, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Dit blijkt niet alleen uit het enthousiasme waarmee ze zich in de fondsdocumentatie en -materie heeft verdiept, maar ook in de initiatieven die zij neemt. Al in een vrij vroeg stadium heeft zij een Grotius M&A gedaan en in de loop der jaren heeft zij een netwerk opgebouwd in de M&A wereld.

In de nabije toekomst zal Rosanne enkele maanden op secondment gaan naar Barcelona om daar bij een lokaal maar internationaal opererend kantoor in de M&A praktijk te werken en haar netwerk verder uit te breiden.

De sterke drive om zichzelf te ontwikkelen, komt ook naar voren in haar privéleven. In haar vrije tijd is Rosanne een fanatieke hardloopster. Zij loopt regelmatig marathons (in Nederland, in het buitenland en zelfs in de bergen) en ze heeft altijd nieuwe plannen en doelen in haar hoofd. Binnen kantoor staat zij hier ook om bekend en onderneemt zij regelmatig activiteiten met collega’s, zoals een marathontrip naar Berlijn vorig jaar.

Op persoonlijk vlak kunnen wij zeggen dat Rosanne zeer collegiaal en erg prettig is in de omgang. Advocaat-stagiaires en jongere medewerkers vinden haar toegankelijk en kunnen altijd met vragen bij haar terecht. Op deze manier levert zij een waardevolle bijdrage aan de (interne) opleiding van jongere medewerkers binnen ons kantoor. Sinds begin dit jaar is zij zelfs patroon geworden van een nieuwe advocaat-stagiaire van onze M&A sectie. Een taak die zij bijzonder goed oppakt.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Rosanne heeft veel ervaring met private equity-deals en strategische overnames en – sinds enkele jaren – tevens met het opzetten en adviseren van fondsen. Rosanne is vakinhoudelijk sterk en presteert goed onder druk goed. Zoals bekend in de M&A praktijk, is een proces vaak hectisch en moeten er meerdere ballen tegelijk in de lucht worden gehouden op verschillende fronten. Rosanne heeft hierbij een uitstekend oog voor de prioriteiten van cliënten en weet uitstekend het overzicht te bewaren. Dit wordt ook door cliënten zeer gewaardeerd.

Verder is Rosanne een echte teamplayer en weet ze de verschillende partijen altijd goed samen te brengen door helder te communiceren en zich beschikbaar en toegankelijk op te stellen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Rosanne heeft in de afgelopen acht jaar weten uit te groeien tot een veelzijdige M&A specialist met een sterke drive om zich steeds verder te ontwikkelen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Rosanne is altijd op zoek naar uitdagingen en is niet bang om hiervoor uit haar comfortzone te treden. Hierdoor heeft zij zich al op jonge leeftijd weten te onderscheiden van haar peers.

Daarnaast kenmerkt Rosanne zich door haar down to earth-mentaliteit, een eigenschap die goed past bij de cultuur van ons kantoor en zeer gewaardeerd wordt door cliënten. Zonder te veel op de voorgrond te treden, is zij aanwezig, laat ze zien wat ze kan en speelt ze een unieke rol in de M&A trajecten van ons team. Haar persoonlijkheid en (inhoudelijke) kwaliteiten in vergelijking met haar peers maken Rosanne in onze ogen tot de Best Young M&A Lawyer.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen