Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Robbert Jansen, Simmons & Simmons

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018. Deze pitch is ingezonden door Leo Verhoeff voor Robbert Jansen van Simmons & Simmons.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Robbert Jansen gaat snel. Dat geldt voor het aantal en soort deals dat hij doet, voor de verantwoordelijkheid die hij krijgt, neemt en geeft, en voor de stappen die hij zet binnen mijn Private Equity-team bij Simmons & Simmons.

De snelheid gaat nooit ten koste van de kwaliteit van zijn werk en de relaties met cliënten, business partners en collega’s. Dat is knap in een vaak hectische branche en maakt hem voor mij Best Young Talent van dit jaar.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Robbert is nieuwsgierig en een snelle denker en doener. Hij studeerde zowel rechten als bedrijfskunde, in M&A een handige combinatie. De juridische kant van een overname is concreet en in zekere zin rechtlijnig. De bedrijfskundige kant gaat ook over minder tastbare zaken als strategie en visie. 

Deze combinatie maakt dat Robbert het grote plaatje van een transactie overziet en hierdoor snel schakelt. Dat leidt vaak ook tot nieuwe invalshoeken en gezichtspunten en daardoor tot betere resultaten voor de cliënt en ons team.

Robbert heeft een broertje dood aan heilige huisjes. Je kunt hem bij een transactie niet meer op de kast krijgen dan met een uitspraak als “dat doen we nooit zo”. Hij zoekt dan meteen naar nieuwe, directe wegen om tot resultaat voor de cliënt te komen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Robbert startte in 2012 in mijn team bij Simmons & Simmons, een ambitieus team dat toen al veel deals deed voor mooie cliënten. Robbert kreeg verantwoordelijkheid en veroverde al snel een plek aan de onderhandelingstafel bij grote transacties. En dat is knap in een wereld waar grijze haren en een mooie functietitel vaak bepalend zijn voor de verhoudingen. Maar Robbert is doelgericht en niet te beroerd om zaken scherp te stellen. Cliënten waarderen dat en blijven daarom ook graag met Robbert en ons team werken. Leeftijd is maar een getal als je resultaat levert.

Ik zie altijd met veel genoegen hoe Robbert mensen aan zich weet te binden. Hij is geïnteresseerd, bijna altijd beschikbaar, attent en deelt graag. Hierdoor is hij in staat veel uit zakelijke relaties te halen en die relaties naar een hoger plan te tillen. Dat is niet alleen in commerciële zin een bijzonder handige eigenschap, maar maakt het werk en leven ook zo veel leuker. Transacties kunnen in alle opzichten intens zijn en dan is het fijn om een team te hebben dat plezier met elkaar heeft.

Robbert is een erg goede, maar geen typische jurist. Hij verliest zich niet graag in academische en juridische discussies, maar kijkt breder en denkt in praktische oplossingen. Maakt die focus op snelheid en resultaat hem tot een advocaat met minder inhoudelijke diepgang? Geenszins, want Robbert rondde net weer een studie af aan de London School of Economics en blijft nieuwsgierig en zich daarom ontwikkelen.

Robbert is net als veel andere Young M&A Lawyers ambitieus en always on. Zijn brede, pragmatische en zakelijke blik en zijn vermogen om mensen te binden, maken dat ik hem heel graag in mijn team heb. Ik vind Robbert een bijzonder talent en nomineer hem, mede namens de andere partners van Simmons & Simmons, van harte als Young Talent.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen