Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Mickey Engel, AKD

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018. Deze pitch is ingezonden door Dick van Bokhorst voor Mickey Engel van AKD.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Mickey Engel bouwt aan een M&A praktijk. Dat doet zij gefundeerd door een combinatie van expertise op het terrein van M&A en het vermogen om bij een transactie betrokken personen overtuigd te krijgen om te doen wat ze moeten doen.

De begeleiding van een M&A traject is niet beperkt tot ervoor zorgen dat contracten de toets der kritiek doorstaan, het is ook en vooral omgang met mensen die verschillende belangen nastreven bij een transactie. Een goede M&A advocaat verdiept zich in die belangen en zorgt dat een relatie met betrokkenen ontwikkelt die bijdraagt aan het succesvol slagen van de transactie.

Of dat nu de cliënt is, de partij aan de andere kant van de onderhandelingstafel, betrokken adviseurs of financiers, Mickey voelt deze belangen feilloos aan en weet cliënten met ogenschijnlijk gemak voor zich te winnen. Daardoor ontpopt Mickey zich al op jonge leeftijd tot een ware trusted advisor en daarmee ook tot een effectieve en succesvolle M&A professional. Ze overstijgt daarin haar peers.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Mickey adviseert Nederlandse en internationale bedrijven over ondernemingsrecht in algemene zin en over fusies en overnames in het bijzonder. Denk daarbij aan aandelen- en activatransacties, investeringen, herstructureringen, boekenonderzoeken en aandeelhoudersovereenkomsten. Mickey legt zich toe op het begeleiden van cliënten bij diverse transacties, waaronder strategische overnames, private equity deals en venture capital investeringen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Mickey onderscheidt zich door op een zodanig open en effectieve manier te communiceren met bij de transactie betrokken personen dat ze “de dingen gedaan krijgt”. Dat betekent dat ze steeds op zoek gaat naar de oplossing en naar de alternatieven, in plaats van het opwerpen van belemmeringen. Dat betekent ook dat ze steeds actief het overleg en de afstemming zoekt om de juiste acties gedaan te krijgen. Daardoor kan ze transacties zelf draaien en tot een succes brengen.

Verder onderscheidt Mickey zich doordat ze voortdurend alert is op mogelijke nieuwe projecten, daarop doorpakt en ook succesvol deals weet binnen te halen voor kantoor. Zo is zij een van de initiators en drijvende krachten van het AKD Startup Program waarin zij startups begeleidt in die eerste, belangrijke jaren van de company lifecycle.

Ten slotte onderscheidt Mickey zich van andere M&A professionals doordat ze op de eerste plaats een M&A adviseur is en pas op de tweede plaats een advocaat: always be closing!
 

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen