Pitch Best Young M&A Lawyer 2018: Freek Hilberdink, Loyens & Loeff

De genomineerden maken dit jaar kans op de M&A Award voor Best Young M&A Lawyer 2018. Deze pitch is ingezonden door Herman Kaemingk voor Freek Hilberdink van Loyens & Loeff.

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Freek Hilberdink is senior kandidaat-notaris in het team van notaris Pieter van Druten. In dit team vervult hij een cruciale spilfunctie bij de totstandkoming en implementatie van de vele M&A, private equity en venture capital transacties die bij Loyens & Loeff tot stand komen.

Alhoewel Freek nog maar 32 jaar oud is, is hij al 8,5 jaren werkzaam als kandidaat-notaris in het kantoor met het grootste, en beste, ondernemingsrechtnotariaat in Nederland. Freek functioneert in het hart van de bij Loyens & Loeff beoefende geïntegreerde praktijkvoering van advocaten, belastingadviseurs en notarissen.

Bij Freek komen de deals samen, van onder tijdsdruk plaatsvindende overnames tot complexe leveraged buy-outs waarin private equity-cliënten samenwerken met doorrollende aandeelhouders en gebruikmaken van in lagen geknipte schuldfinanciering en co-investors op fondsniveau.

Freek stelt de notariële akten op, adviseert over nieuwe statuten en governance, creëert managementparticipatieregelingen, organiseert de vrijgave van bestaande zekerheden, creëert nieuwe zekerheden, vergewist zich ervan dat alle partijen goed begrijpen welke verplichtingen zij aangaan en regisseert de geldstromen op closing.

Ondanks de hectiek die daarbij steeds komt kijken, blijft Freek altijd verbluffend rustig en in control. En zo biedt hij bij uitstek, en met hoge kwaliteit, de (rechts)zekerheid en het vertrouwen waarmee het notariaat de in Nederland beoefende overnamepraktijk zo soepel laat verlopen.

Freek laat deze kwaliteiten nu al jarenlang zien aan de spelers in de Nederlandse M&A praktijk. Voorbeelden van recente projecten waarin hij zijn tanden heeft gezet:

  • de structurering en financiering van de acquisitiestructuur die Carlyle gebruikt bij de overname van Nouryon (het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals)
  • de overname van Enovation door Main Capital Partners
  • de overname van Oogwereld door AAC Capital Partners
  • de overname van Foppen door Klaas Puul (H2 Equity Partners)
  • de verkoop door Petrofac Limited van een 49% belang in de Mexicaanse activiteiten aan Perenco
  • de overname van Veth Propulsion Holding door Twin Disc
  • de verkoop van een 75% belang in Payvision aan ING Bank
  • de verkoop van een meerderheidsbelang in Esdec aan Gilde Buy Out Partners
  • de venture capital investering in Escalier Biosciences
  • de overname van Folat Group door Torqx Capital Partners
  • de verkoop van een 51% belang in Unica aan Triton
  • de overname van Verasol door AAC Capital Partners
  • de overname van IlionX door Egeria
  • de joint venture tussen Oaktree Capital Management en Kadans Vastgoed
  • de verkoop van Logicor door The Blackstone Group aan China Investment Corporation
  • de verkoop door AAC Capital Partners van Baarsma Wine Group aan InVivo Group
  • de verkoop van een 50% belang in Petro-SPM door Petrofac aan Schlumberger

 

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Freeks specialiteiten liggen in zijn hoogwaardige kennis van het Nederlandse vennootschapsrecht en contractenrecht, zijn sterke inzicht in financieringen, zijn geïntegreerde civiele en fiscale deskundigheid, zijn talent om complexe kwesties te versimpelen en hanteerbaar te maken, en zijn opvallende sociale vaardigheden.

Daarmee weet hij zekerheid en vertrouwen te bieden aan zowel opgewonden dealprofessionals als vastbesloten ondernemers en risicomijdende bankiers. Op die manier weten zij dat aan alles is gedacht en het beoogde resultaat strak zal worden gehaald, in de aanloop naar het hoogtepunt van de deal die zij op het oog hebben.

Freek onderscheidt zich ook als opleider van jonge kandidaat-notarissen. Hij vervult een leermeesterrol voor een reeks van jonge talenten binnen het kantoor die hij vertrouwd maakt met het moderne notariële werk en die door hem worden opgeleid tot zelfstandige en onafhankelijke professionals die hun vak op het hoogste niveau beoefenen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Freek onderscheidt zich van de andere M&A professionals doordat hij geen grote woorden gebruikt of nodig heeft, doordat hij uitblinkt in overzicht, rust en deskundigheid, en de vaardigheid bezit om de meest complexe closing rotsvast perfect te laten verlopen.

Daarnaast onderscheidt hij zich doordat hij niet alleen zijn eigen talent ontwikkelt, maar ook dat van anderen, waardoor hij alles in zich heeft om langdurig een dragende rol te vervullen in de notariële, ondernemingsrechtelijke praktijk van Loyens & Loeff, die – tegen de trend die zichtbaar is in andere kantoren aan de Zuidas – groeit en bloeit.

Daarnaast behoort hij tot de selecte kring van M&A professionals die zelfs in een ballenbak op het hoofdkantoor van Coolblue zijn beroep onverstoorbaar weet uit te oefenen.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Lawyer 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Lawyer 2018.

Bekijk alle Young M&A Lawyer pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen