Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Sibert Meulenbelt, Lincoln International

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Voor een succesvolle toekomst als M&A banker moet je beschikken over leidinggevende kwaliteiten (het aansturen en motiveren van een team), analytisch scherpe geest, overtuigingskracht en sterke communicatieve vaardigheden. Je moet ook in staat zijn om warme relaties op te bouwen en het vertrouwen te winnen van cliënten. Je moet creatief zijn en last but not least goed om kunnen gaan met de druk en lange dagen die dit vak vergt.

De afgelopen jaren heeft Sibert laten zien dat hij over deze capaciteiten beschikt. Hij heeft een sterke bijdrage geleverd aan het verwerven van nieuwe cliënten, bestaande cliënten overtuigd om ons herhaalopdrachten te verlenen en bij de uitvoering van M&A opdrachten vaak het verschil gemaakt. Cliënten geven keer op keer aan dat ze graag met Sibert werken. Hij is zeer gemotiveerd om de marktpositie van Lincoln International in de Benelux verder te versterken en heeft de ambitie om daarin een leidende rol te spelen.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Een heel belangrijk onderdeel van het M&A vak is het doorgronden van het businessmodel van het bedrijf dat wordt verkocht. Wat zijn de key investment highlights? Het management weet vaak wel ongeveer waar het om gaat, maar is meestal niet in staat om dit strak te formuleren. Sibert laat keer op keer zien dat hij zich kan invreten in het businessmodel van het doelwit en dat hij de argumenten voor een aantrekkelijke waardering kort en bondig weet te formuleren. Managementteams en verkopende aandeelhouders zijn hier elke keer zeer dankbaar voor.

Een volgend belangrijk aspect is de elevator pitch. We bellen met kopers en moeten dan in 30 seconden uitleggen waarom ze verder naar het doelwit moeten kijken. Sibert weet inhoud met passie te combineren en is dan heel overtuigend.

In elk M&A proces duiken er onverwachte en ingewikkelde problemen op die snel moeten worden opgelost. Het kan gaan om normalisaties, afwijkingen in het werkkapitaal, fiscale kwesties in verre landen, noem maar op. Als M&A adviseur moeten we vaak onder grote tijdsdruk met oplossingen komen door slimme specialisten in te schakelen die vaak de big picture missen. Sibert blinkt in dergelijke situaties uit door zijn scherpe analytische vermogen te koppelen aan vloeiende communicatieve vaardigheden. Hij weet de specialisten over te halen om oplossingsgericht te werken.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
De afgelopen twaalf maanden is Sibert betrokken geweest bij een flink aantal transacties. Denk daarbij onder andere aan de verkoop van Alltub aan One Equity Partners, De Jong Zuurmond aan ABN AMRO, Kipp & Zonen aan Danaher en Desotec aan EQT. Op dit moment speelt hij een leidende rol bij verschillende verkooptrajecten. Dealflow is heel belangrijk voor de ontwikkeling en iedere keer weet Sibert zich weer te verbeteren en een meer leidende rol in het proces te spelen.

We werken in ons vak veel met sterke persoonlijkheden die aan de top van een organisatie staan, veel ervaring hebben en vaak een uitgesproken mening niet onder stoelen of banken steken. Sibert heeft aangetoond dat hij goed kan omgaan met dergelijke personen. Het komt hier aan op inlevingsvermogen, overtuigingskracht en zeker ook een rechte rug. Zo wint hij het respect van mensen die vaak een stuk ouder zijn en veel meer ervaring hebben.

We maken lange dagen en de druk is meestal groot met scherpe deadlines en veel werk dat verricht moet worden. Sibert gaat door tot het werk af is en is in staat om jongere medewerkers te motiveren om hierin mee te gaan. Je kunt dit werk alleen doen als het team effectief en efficiënt opereert. Siberts gevoel voor humor speelt daarbij een belangrijke rol en hij gaat ook voorop als we na het werk stoom afblazen in de stad.

Alles valt en staat met motivatie en ambitie. Sibert is een M&A professional in hart en nieren en is vastbesloten om de top te halen.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen