Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Remco van Gulijk, IMAP

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Remco van Gulijk is jong, gepassioneerd en ontwapenend. En hij is ambitieus en talentvol. Zijn analytische visie is verbluffend. Hij is superkundig in rekenmodellen en heeft pro-IT-skills. Eigenlijk is hij een collega uit het boekje. Hij is altijd bereid om iemand te helpen, bouwt bruggen binnen en buiten de organisatie en is in staat om zijn inzichten strategisch in te zetten. Hij is kritisch, maar nooit ongenuanceerd. Sinds de start van zijn loopbaan is Remco actief in M&A.

Remco gaat altijd een stapje verder dan het gestelde doel. Hij zoekt onbegrensd naar mogelijkheden. Hij is in staat processen te verbeteren door op een weloverwogen manier oplossingen te implementeren en de kwaliteit en productiviteit te verhogen.

Met een heldere visie en het vermogen om deze uit te dragen, maakt hij zaken concreet. Hij stelt aannames ter discussie en begrijpt dat de M&A wereld van morgen wordt beïnvloed door technologie. Hij is bedachtzaam en overtuigt met feiten. Door te luisteren en vragen te stellen, zoekt hij naar oplossingen voor de lange termijn. Naast dat hij niet aarzelt om het gesprek aan te gaan om tot een conclusie te komen, is hij ook bereid water bij de wijn te doen, mits daarbij het belang van het eindresultaat niet in het geding komt.

Remco laat elke dag opnieuw zien dat leeftijd en ervaringsjaren niet doorslaggevend zijn voor het bezitten van kennis en visie. Hij begon zijn carrière met een internship bij IMAP Netherlands, waarna hij verschillende functielevels doorliep. In deze functies heeft hij veel ervaring opgedaan in de volle breedte van het M&A vak en werkte hij aan een verscheidenheid aan deals, waardoor hij een sterke strategische visie heeft ontwikkeld.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Naast vergaande multidisciplinaire financiële kennis is Remco een langetermijndenker. Hij lost probleemstellingen van nu zo op dat ze in de toekomst geen rol meer spelen. Zijn vakinhoudelijke en technische inzicht stellen hem daartoe in staat.

Remco is sinds zijn indiensttreding bij IMAP Netherlands bij een verscheidenheid aan deals betrokken. In 2018 leverde hij een excellente bijdrage aan onder meer de verkoop van de grootste culinaire website van Nederland Smulweb aan Jumbo en aan de acquisitie van de Zweedse visverwerker Hanssons voor de in China beursgenoteerde Huitai Investment Group. Daarnaast is hij betrokken bij het aantrekken van groei- en projectfinanciering, zowel nationaal als internationaal.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
What you see is what you get. Remco doet zich niet groter voor dan hij is. En dat hoeft hij ook niet. Remco werkt hard, is slim en ambitieus. Hij is een analyticus pur sang, zonder daarbij in zichzelf gekeerd te zijn. Met een grote glimlach en een toefje sarcastische humor is hij recht voor zijn raap en eerlijk, maar hij is uitsluitend hard op de inhoud. Door zijn kennis bewaart hij kalmte op de hectische M&A snelweg. Underpromise and overdeliver zouden zijn middle names kunnen zijn. U roept, hij draait.

Bij ‘buitenschoolse activiteiten’ kun je ook op Remco rekenen. Een skitripje? Remco wil harder, sneller en verder. Een voetbalwedstrijd op de Rotterdamse Parklaan? Vol gas erin en natuurlijk in 2017 de beker in de wacht slepen. Ook in de derde helft is hij van de partij. Wij bij IMAP hebben work hard, play hard hoog in het vaandel staan. Blij en gelukkig zijn op de werkvloer en daarbuiten, zijn vaste kernwaarden binnen onze bedrijfsidentiteit. Remco draagt daar meer dan zijn steentje aan bij. Hij onderscheidt zich door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. En wij zien hem als een van de leiders van morgen.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen