Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Myrthe van Bijsterveld, Rabobank

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Sinds Myrthe van Bijsterveld in 2013 is gestart binnen Acquisition Finance, heeft ze jaar op jaar de verwachtingen overtroffen. Zij staat inmiddels te boek als de junior die als snelste is doorgegroeid naar zelfstandig en senior dealcaptain, en ook op die positie weet zij zich te bewijzen.

Met grotere en kleinere transacties, in Nederland en in haar periode in New York, heeft Myrthe haar naam gevestigd binnen Rabobank en de sector. Royal Sanders, Ten Cate, Nuts Groep en Hunkemöller zijn maar enkele van haar succesvolle transacties in de afgelopen jaren.

Inmiddels bouwt Myrthe die ervaring ook verder uit in het nieuwe M&A Food & Agri sector banking team van Rabobank. Dat doet zij nog dichter op het core M&A werk en als logisch vervolg van haar carrière. In die rol richt zij zich niet alleen op nieuwe deals, maar zij brengt haar ervaring ook over op nieuw gestarte collega’s die zij coacht en aanstuurt.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Myrthe is een onverstoorbare dealmaker. Onder alle omstandigheden blijft ze rustig en houdt zij het totaaloverzicht, goede feeling met de klant en uitstekende controle over het interne proces. Daarmee is ze een safe pair of hands om een transactie tot een goed einde te brengen. Haar relationele skills zorgen ervoor dat Myrthe goede banden opbouwt met private equity-partijen en daarmee opent zij de deur naar nieuwe transacties.

Myrthe is een echte verbinder. Dit is een mooie eigenschap die zij inzet bij het coachen van anderen, maar ook tijdens onderhandelingen. Hiermee zorgt zij ervoor dat ze ook in stroevere gesprekken of situaties wat los kan maken, waardoor er weer schot in de zaak kan komen. Intern zien wij dit onder andere terugkomen in het feit dat collega’s graag met haar willen samenwerken.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Myrthe houdt niet alleen altijd het overzicht in een transactie, maar ook in drukke tijden het vermogen om creatief na te blijven denken over nieuwe kansen. Ideeën over M&A kansen voor klanten, strategische initiatieven: Myrthe staat altijd klaar om daarover te sparren en het uit te werken.

Vaak is Myrthe een van de jongste mensen aan tafel, maar het valt nooit op en zit haar nooit in de weg. Op inhoud, kwaliteit en persoonlijke competenties wint ze moeiteloos de sympathie én het respect van haar onderhandelingspartners.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen