Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Michael Nizet, Alvarez & Marsal

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Wat maakt het werk en de analyses van Michael Nizet extreem solide? Dat zijn het harde werken, de aandacht voor detail en de veeleisendheid voor quality control, gecombineerd met positiviteit. Michael is een zelfstarter, luchthartig en opgewekt en laat consistent in alle casussen zien dat hij dezelfde positieve can-do-attitude heeft. Zijn vermogen om een band en relatie op te bouwen met klant en collega, stelt hem nog beter in staat om een bedrijf door te lichten.

Michael heeft recentelijk op verschillende grote casussen gewerkt, zoals Edcon, Afrika’s grootste financiële herstructurering (circa 1,7 miljard euro schuld), met een grote variëteit aan stakeholders, waarbij hij de lead had in de korte termijn cashforecast en meehielp in de opbouw van het businessplan voor de geslaagde debt for equity swap-onderhandelingen. Hij heeft hierbij het respect verdiend van zowel de board als de creditors. Michael liet ook hier zijn commitment en flexibiliteit zien. Waarbij oorspronkelijk het plan was dat hij om de week zou terugvliegen naar Amsterdam, bleef hij vijf weken op rij in Zuid-Atrika om zijn tijd en energie in te zetten voor de klant en Alvarez & Marsals (A&M’s) eind deliverable.

Michael is verder in de Benelux actief geweest bij de succesvolle herstructurering, herfinanciering en M&A activiteiten van bijvoorbeeld Heijmans, Intertoys en A.Hak. Ook heeft Michael voor investeerders gewerkt als CVC, TDR Capital en Gores om operationele verbeteringen in kaart te brengen voor hun portfoliobedrijven en te helpen bij de implementatie hiervan.

Het prettige samenwerken, zijn harde werken en de lange uren die hij draait, boeken resultaat. Onlangs heeft hij het aanbod gekregen om voor een van A&M’s private equity-klanten als CFO te fungeren voor een portfoliobedrijf met 100m+ euro aan sales. Dat hij dit bereikt heeft op 28-jarige leeftijd, maakt ons als A&M erg trots.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
De specialiteiten van Michael zijn het winnen van het vertrouwen en het opbouwen van een sterke band met de klant. Dit stelt hem nog beter in staat om het bedrijf te begrijpen en daardoor de juiste werkomgeving te creëren, ongeacht het niveau aan druk.

Michael is assertief en stelt klanten gerust, die er niet aan twijfelen om zijn advies te vragen. Zijn attitude staat dan ook bekend als veeleisend, zowel in de kwaliteit van het werk als de mensen om hem heen. Hij stelt hij zich echter open op en is begripvol, waardoor hij een rijke verscheidenheid heeft aan managementstijlen.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Michael is een rolmodel voor zijn peers en een aanwinst voor A&M. Wat het vertrouwen en het respect van zijn klanten verdient, zijn het commitment to make it happen en de scherpte en betrouwbaarheid van analyses. Dit gaat gepaard met het opbouwen van relaties en de rust die hij bewaart onder zware omstandigheden.

Michael is een bron van support voor zijn collega’s, tijdens en na zijn werk. Oftewel, hij heeft een grote werkethiek met solide technische skills en een enorm positieve houding. Verder heeft hij een groot karakter en is het altijd een plezier om met hem samen te werken. Kortom, hij is iemand van wie wij denken dat hij de M&A Awards 2018 meer dan waardig is.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen