Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Koen Crolla, PhiDelphi Corporate Finance

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Wij nomineren Koen Crolla vooral vanwege zijn indrukwekkende leercurve en proactieve klantbenadering, waarmee hij een veelbelovende toekomst heeft. Hij is in 2016 bij ons in dienst getreden en vanaf de start betrokken geweest bij de verkoop van Maars.

Hij vervulde daarbij een bijzonder waardevolle rol onder de vleugels van een senior teamgenoot, onder andere bij het opstellen van het informatiememorandum, het begeleiden van due diligence en de onderhandelingen. Koen was bewust bezig met zijn ontwikkeling en probeerde alle stappen en achterliggende redenen extreem goed te doorgronden.

Na dit traject heeft Koen alle ‘lessons learned’ direct in praktijk gebracht en in een grotere opdracht een veel zelfstandigere rol vervuld in de verkoop van tandtechniekbedrijf Excent aan Nordic Capital. Hij heeft dit proces samen met een partner, en dus zonder middenkader, voltooid. Koen heeft hierbij onder andere het volledige duediligenceproces zelfstandig begeleid. Onze opdrachtgever waardeerde hem vooral vanwege zijn proactieve houding bij alle facetten van het proces, waaronder het faciliteren van de due diligence en de beantwoording van alle vragen.

Met een beperkt team aan de kant van de verkopers heeft Koen het mogelijk gemaakt om in minder dan drie weken een volledig duediligenceonderzoek te faciliteren. Intussen zorgde Koen voor een adequate inschatting van mogelijke risico’s uit het duediligenceproces en een vertaling van deze bevindingen naar SPA-voorwaarden.

Naast de verkoop van Maars en Excent is Koen in zijn carrière betrokken geweest bij onder andere strategische advisering voor BOVAG en voor ABN AMRO Verzekeringen na de overname van Delta Lloyd door NN. Daarnaast werkte hij aan het ophalen van groeikapitaal voor Farm Brothers (een biologisch koekjesmerk) en verschillende initiatieven in de markt van financiële tussenpersonen.

Momenteel werkt Koen in een leidende rol mee aan een carve-out van een grote financiële instelling en aan de verkoop van een jong softwarebedrijf. In beide processen is hij commercieel ontzettend belangrijk geweest en is hij nu leidend in de uitvoering. Ook neemt hij, ondanks zijn eigen beperkte ervaring, al junioren mee als ondersteuning. Wij zien daarom in Koen een aanstormend talent.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Koen levert zowel kwalitatief als kwantitatief geweldige output. Het lukt hem om in korte tijd een nieuw bedrijf of nieuwe stof eigen te maken en dit om te zetten in begrijpelijke presentaties, informatiememorandums, term sheets et cetera. Daarbij speelt zijn intuïtie een grote rol. Dit stelt hem ook in staat om als waardevolle gesprekspartner op het gebied van transactiestructurering en businessmodellen te fungeren, ondanks zijn beperkte transactie-ervaring.

Koen maakt een professionele en zeer volwassen indruk, waardoor hij in het gezelschap van management, aandeelhouders en kopers een volwaardige gesprekspartner is, ondanks zijn leeftijd en ervaring.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Zoals al eerder gezegd, is vooral Koens leercurve erg steil vergeleken met zijn peers. Hij pikt snel dingen op en begrijpt nieuwe onderwerpen snel. Daardoor lukt het hem om op vele fronten actief te zijn. Niet alleen in projectuitvoering, maar ook op het gebied van transactiestructurering, vergoedingsstructurering, projectaanpak en kantoorgerelateerde zaken als recruitment en ontwikkeling neemt Koen een bovengemiddelde rol aan.

Koen denkt ook mee vanuit klantperspectief. Zo koppelt hij op dit moment een voormalig PhiDelphi-cliënt aan zijn vroegere contacten bij De Kleine Consultant (non-profit strategy consulting door studenten) om de internationale groeistrategie verder te ontwikkelen.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen