Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Emma Scholten, ABN AMRO Bank

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Emma Scholten is bij ons in januari 2016 gestart met het Graduate Programme Corporate Finance. In haar relatief korte carrière heeft ze grote indruk gemaakt en op meerdere complexe adviestrajecten gewerkt. Daarin heeft ze op haar jonge leeftijd het vertrouwen gewonnen van gerenommeerde klanten van ABN AMRO. Klanten en collega’s waarderen haar communicatiestijl en de kwaliteit van haar werk.

Emma is accuraat, efficiënt en consistent. Ze weet met flair en inhoud te overtuigen, heeft een positieve houding en draagt oplossingen aan. Onlangs gaf een klant nog aan “dat het lijkt of je werkt met iemand met tien jaar werkervaring”.

De verantwoordelijkheid die Emma bij ABN AMRO krijgt, pakt ze met beide handen aan. Wij vinden Emma daarom dan ook de perfecte Corporate Finance adviseur en het grootste talent van dit moment.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Bij ABN AMRO proberen we onze Young Talents een brede financiële opleiding te geven en in aanraking te laten komen met alle aspecten van het vakgebied Corporate Finance. Daar zijn we trots op en dit is dan ook een van de redenen waarom talenten kiezen voor het Graduate Programme van ABN AMRO.

Emma heeft laten zien het maximale uit deze opleiding te willen halen. Vanwege haar sterke prestaties en brede interesse heeft Emma gewerkt binnen uitdagende adviestrajecten op zowel het gebied van M&A als kapitaalstructurering. Daarnaast heeft ze afgelopen jaar internationale ervaring opgedaan op onze afdeling Corporate Finance in Singapore.

Momenteel is Emma zeer actief betrokken bij enkele potentiële beursgangen. Doordat Emma in haar relatief korte carrière veel ervaring heeft opgedaan binnen de verschillende specialiteiten van het vakgebied Corporate Finance, is Emma nu al in staat om de verschillende specialiteiten met elkaar te verbinden en zodoende voor de klanten van ABN AMRO een trusted advisor te zijn. Daarnaast is Emma actief op zoek naar feedback om haar ontwikkeling verder te stimuleren.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Naast vele commerciële successen is een van onderscheidende kwaliteiten van Emma haar continue inzet om de organisatie verder te verbeteren.

Emma zet zich sinds het begin van haar carrière met veel plezier in voor het werven van nieuw talent. Als onderdeel daarvan is ze initiatiefnemer van Finance on Heels, een evenement om vrouwelijk talent te enthousiasmeren voor het vakgebied Corporate Finance.

Emma levert een actieve bijdrage aan vele verbeteringstrajecten, zowel op de afdeling Corporate Finance als daarbuiten. Daarnaast heeft ze aangetoond een goede mentor te zijn voor stagiairs en weet ze jongere generaties te motiveren.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen