Pitch Best Young M&A Advisor 2018: Daan Bovenberg, ING Corporate Finance

Waarom is hij of zij de Best Young Talent?
Daan Bovenberg kenmerkt zich als een gedreven, ambitieuze en nauwgezette professional. Hij stelt het klantbelang altijd op één. Ook is hij snel, efficiënt en nauwkeurig in zijn advisering naar klanten.

Hoewel Daan slechts enkele jaren werkzaam is binnen de M&A adviespraktijk, heeft hij zich zeer snel ontwikkeld en is hij in staat om op relatief jonge leeftijd al positieve impact te maken bij klanten. Hij geldt daarbij als een volwassen counterparty voor strategische en procesgedreven discussies.

Wat zijn de specialiteiten van dit talent?
Daan combineert technische kennis met een zeer breed palet aan soft skills. Hij voelt goed de sfeer van zijn omgeving aan en kan zijn communicatiestijl en impact daarop afstemmen. Als een zelfstandig en zelfbewust persoon deinst Daan niet terug voor enige confrontatie. Hij is direct maar doordacht en is niet op zijn mondje gevallen.

Verder heeft Daan sterke vaktechnische kwaliteiten en is hij uiterst betrouwbaar met oog voor detail, wat onontbeerlijk is in dit vak. Daar komt bij dat Daan een winnaar is, iets wat hij heeft meegenomen uit de vorige fase van zijn carrière. Hij zal tot het uiterste gaan om tot een deal te komen als dat nodig is, waarbij opgeven geen optie is.

Waarmee onderscheidt hij of zij zich van de andere M&A professionals?
Voordat Daan zijn loopbaan als M&A adviseur begon, heeft hij jaren als profvoetballer gespeeld bij Nederlandse profclubs, waaronder Excelsior, FC Utrecht en NEC. Desalniettemin heeft Daan naast zijn carrière als profvoetballer een universitaire opleiding met goed gevolg afgerond aan de Erasmus Universiteit.

Daan heeft op een zeker moment welbewust besloten om een punt achter zijn actieve carrière als profvoetballer te zetten en zijn carrière in de financiële advieswereld vorm te geven. Zijn ervaring uit zijn eerdere loopbaan heeft hem een volwassen persoon gemaakt, die een zeer senior voorkomen heeft en zodoende volwassen en weloverwogen acteert.

Daan is in staat om deze ervaring in te zetten voor de advisering van klanten en deinst er niet voor terug om ook een meer kritische noot te laten horen, iets wat wij niet vaak zien bij personen van zijn leeftijd.

—–

M&A Awards 2018: Stem op uw favoriete Young M&A Advisor 2018
Wie valt er 13 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018? Stem nu mee:
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor de Best Young M&A Advisor 2018.

Bekijk alle Young M&A Advisor pitches & stem direct

Tip: Bezoek 13 december de M&A Awards 2018, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen