Pijnlijk: Douglas ervaart dat niet elke beursgang waarde toevoegt

Na de beursgang vorige week tuimelde de koers met vijftig cent per aandeel.

De van oorsprong Duitse parfumerieketen Douglas kende donderdag een weinig spectaculair beursdebuut in Frankfurt. Het aandeel opende op 25,50 euro en bleef daarmee onder de introductiekoers van 26 euro per aandeel.

Douglas, dat in Nederland ruim honderd winkels heeft, haalde met de beursgang rond de 850 miljoen euro op. Gehoopt was op een opbrengst van ruim een miljard. Het bedrijf wil dit geld gebruiken om zijn schulden te verlagen.

Het aandeel zakte na de opening verder weg tot onder de 25 euro. De totale beurswaarde van Douglas bedraagt minder dan 2,8 miljard euro. Douglas werd door de Britse eigenaar, de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, naar de aandelenmarkt gebracht.

CVC, dat Douglas in 2015 kocht voor 2,8 miljard euro, houdt een meerderheidsbelang van ruim 54 procent in het bedrijf. De oprichtersfamilie Kreke houdt een belang van meer dan tien procent.

De wortels van Douglas gaan terug naar 1821. Het bedrijf heeft meer dan 1800 winkels in Europa. Ook is het bedrijf met hoofdkantoor in Düsseldorf actief met onlineverkopen van parfums en andere verzorgingsproducten. (ANP)

Gerelateerde artikelen