Oprichter Gilde Healthcare Pieter van der Meer reflecteert en kijkt vooruit

Het onderzoek voor de M&A Awards sloot op 1 november jongstleden. Naast de vragen over welke deals, adviseurs, investeerders, corporates en bedrijven dit jaar de Award verdienen stelt de redactie drie vragen ten aanzien van ontwikkelingen op de markt.

Naam: Pieter van der Meer
Werkt bij: (oprichter) Gilde Healthcare en managing partner. Hij is medeverantwoordelijke voor het algemeen mangement en fundraising van Gilde Healthcare fondsen. 
Studie: Scheikunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en heeft zich gespecialiseerd in bio-organische synthese en molecular modelling.
Meest recente deal: Gilde Healthcare acquires stake in Agendia from Agendia Shareholders

Wat zijn voor u recente hoogte- en dieptepunten in M&A, corporate finance en private equity in 2017?
Tradesale van Viroclinics naar Parcom  – Lumicks Technologies (Amsterdam) heeft in 2017 de Young Startup Award gewonnen. 

Bij welke aansprekende deals bent u dit jaar zelf betrokken (geweest)?    
Investering geleid van Lumicks Technologies, spin-out van de VU in Amsterdam op het gebied van single molecule instrumentation. Unieke technologie om live moleculaire interacties te filmen, een deal met een on-Nederlands upside potential.

Wordt het een beter jaar of niet en waarom?
Eerste helft vergelijkbaar met 2017, in de tweede helft worden mogelijk de gevolgen duidelijk van een hogere rente.

—–

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen