Phone House verkocht aan Optie1

Dixons Carphone verkoopt zijn meerderheidsbelang in Phone House Nederland aan telecomretailer Optie1. De nieuwe eigenaar krijgt 83% van de aandelen in zijn branchegenoot.

Na afronding van de verkoop, welke eind juni verwacht wordt, blijft Dixons Carphone een ondersteunende minderheidsaandeelhouder. Dat meldt Phone House Nederland in een persbericht. Phone House heeft in zo’n 200 Nederlandse vestigingen, waaronder zes Samsung Stores. 

In Relevant Holdings BV zijn de aandeelhouders van Optie1 verenigd. Als oprichters van de winkelformules als MCC (nu TechData Mobile NL), BelCompany en T for telecom hebben zij ruime ervaring in telecom en retail. Henk Kamsteeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings, zegt over de overname: “Ons doel is om The Phone House en Optie1 als separate merken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering. Optie1 richt zich vooral op kleinere verzorgingsgebieden terwijl The Phone House zich met name in de grotere steden bevindt. We kijken er als Optie1 naar uit om samen met de mensen van Dixons Carphone en The Phone House de kwaliteit en klantenservice van onze telecomformules in Nederland verder te ontwikkelen."

Gerelateerde artikelen