Philips zoekt koper voor deel lichtdivisie

Philips zoekt een koper voor een deel van de productieactiviteiten van componenten voor led-verlichting en verlichting voor de auto-industrie. Een beursgang is ook mogelijk. De activiteiten worden in een apart bedrijf ondergebracht. Dat meldt het elektronicaconcern maandag.
Philips blijft aandeelhouder van het nieuw te vormen bedrijf met Lumileds en Automotive Lighting. Het concern wil zich meer richten op de productie van complete led-verlichtingssytemen en ledlampen voor de zakelijke en de consumentenmarkt.
Beide onderdelen haalden in 2013 samen een omzet van 1,4 miljard euro. Philips verwacht de integratie van de activiteiten in een nieuw bedrijf in de eerste helft van volgend jaar af te ronden. De verzelfstandiging kost circa 30 miljoen euro. Er gaan geen banen verloren. Philips denkt dat de toeleverancier aan de verlichtingsindustrie in de nieuwe vorm meer klanten kan trekken en sterker kan groeien. Philips blijft zelf ook klant.
 
Het voornemen komt voor kenners niet als een verrassing en is strategisch gezien een goede zet  gezien de verwachtte commoditisering van de productie van led-verlichting. Lees meer over de rationale achter de verzelfstandiging op www.cfo.nl
 
Gerelateerde artikelen