Philips verkoopt opnieuw belang Lighting

Philips verkoopt opnieuw een deel van zijn belang in de voormalige verlichtingsdochter Philips Lighting.

Volgens Philips gaat het om circa 17,1 miljoen aandelen, wat neerkomt op ongeveer 12 procent van het aantal uitstaande aandelen Lighting.

De stukken worden verkocht aan institutionele beleggers, terwijl maximaal een kwart van de aandelen ofwel 2,8 miljoen stukken gaat naar Philips Lighting zelf, waarna ze worden ingetrokken. De prijs en het exacte aantal te verkopen aandelen zullen later worden bepaald, waarover dan een persbericht naar buiten zal komen. Het is de bedoeling dat de transactie op vrijdag 1 december wordt afgerond.

Momenteel bezit Philips 58,6 miljoen aandelen Lighting, ofwel bijna 41 procent van het totaal. Met de nieuwe verkoop zal het belang dalen tot 29 procent. Na intrekking van de aandelen die door Lighting zijn gekocht, houdt Philips een belang van 29,6 procent in het voormalige dochteronderdeel.

Philips deed eerder ook al stukken in de verkoop. Lighting werd in mei vorig jaar naar de beurs gebracht. Philips wil de komende jaren uiteindelijk al zijn resterende aandelen verkopen.

De verkoop wordt begeleid door de banken Goldman Sachs, Merrill Lynch, Rabobank (in samenwerking met Kepler Cheuvreux) en UBS. Zakenbank Rothschild treedt op als financieel adviseur voor Philips in verband met deze transactie.

Philips heeft afgesproken dat er voor een periode van minstens zestig dagen geen verdere aandelen Lighting verkocht zullen worden. Het aandeel Lighting sloot dinsdag op een stand van 32,97 euro.

(ANP)

Gerelateerde artikelen