Philips hengelt Amerikaanse hersenscanspecialist binnen

Philips heeft de Amerikaanse leverancier van geavanceerde hersenscanapparatuur Electrical Geodesics Inc (EGI) gekocht. Dat maakte het Nederlandse bedrijf donderdag bekend.

Philips legt ongeveer 33 miljoen euro neer voor het Amerikaanse bedrijf. De deal ligt nog ter goedkeuring bij de toezichthouders en aandeelhouders  van EGI en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. 

Hersenactiviteit
Met de acquisitie versterkt het healthtechbedrijf naar eigen zeggen zijn bestaande productaanbod op het gebied van medische beeldvorming. EGI maakt apparatuur en bijbehorende software waarmee elektrische hersenactiviteit wordt gemeten en beoordeeld.

Met de verworven technologie kan Philips artsen een completer beeld geven van de hersenen van een patiënt, zoals bij neurologische aandoeningen als beroertes, epilepsie, hersenbeschadiging na een ongeval en de ziekte van Parkinson.

Vorige jaar kende EGI een omzet van 14,3 miljoen dollar (12,8 miljoen euro). Het bedrijf is gevestigd in Eugene in de staat Oregon en heeft ongeveer negentig mensen op de loonlijst staan. Het is genoteerd aan AIM, de internationale beurs voor jonge groeibedrijven van het Londense beursbedrijf LSE.

Lees ook:
Philips breidt gezondheidsportefeuille uit

 

Gerelateerde artikelen