Philips breidt gezondheidsportefeuille uit

Philips koopt het Amerikaanse Respiratory Technologies voor een onbekend bedrag. Dit meldde het Nederlandse technologiebedrijf maandag voorbeurs.

Met de aankoop breidt Philips zijn portefeuille uit op het gebied van slaap- en ademhalingsaandoeningen. RespirTech richt zich op innovatieve therapieën voor aandoeningen als COPD en taaislijmziekte.

De transactie zal in de komende maanden worden afgerond, mits aan de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden wordt voldaan, aldus Philips. RespirTech uit Minnesota heeft momenteel zo'n 210 mensen in dienst.

Kwartaalcijfers
Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers vertelde CEO Frans van Houten vorige maand dat het HealthTech-portfolio met 3 procent gegroeid is ten opzichte van het vorige kwartaal. Ook bracht het bedrijf zijn belang in Lighting terug naar 55 procent.

Maandagochtend werd tevens bekend dat de voormalige lichtdivisie van Philips is gestart met zijn aandeleninkoopprogramma van 1,05 miljoen aandelen. 

De inkoop vindt plaats door verplichtingen van Philips Lighting vanwege een langetermijn prestatieplan en andere aandelenbeloningsplannen voor het personeel. Het inkoopprogramma, dat binnen drie maanden zal worden afgerond, heeft een waarde van circa 32 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News, Philips en ANP

Gerelateerde artikelen