PGGM investeert in Duits windmolenpark

PGGM, de pensioenuitvoerder voor mensen in de zorg, neemt een belang in het nieuwe Duitse offshore windpark Baltic 2. Het windmolenpark, dat deze zomer volledig operationeel wordt, zal 340 duizend huishoudens van groene stroom gaan voorzien.
Het gaat volgens PGGM om een "substantiële" investering, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Bij elkaar heeft PGGM nu al voor zo’n 700 miljoen euro geïnvesteerd in duurzaam transport, de categorie waar windmolenparken onder vallen. De pensioenbelegger zit ook al in een windpark in de Ierse Zee en het heeft belangen in een aantal parken op land.
 
Behalve PGGM, investeert Macquarie Capital ook mee. Baltic 2 wordt aangelegd door energiebedrijf EnBW, dat ruim 50 procent van de aandelen houdt. 
Baltic 2 valt onder het Duitse overheidsregime waarbij gedurende ongeveer elf jaar een vaste prijs wordt gegarandeerd voor groene elektriciteit. In de daaropvolgende negen jaar garandeert de Duitse overheid een minimumprijs als de elektriciteit tegen markttarieven zal worden verkocht. 
PGGM beheert voor verscheidene pensioenfondsen, waaronder Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), een vermogen van bijna 200 miljard euro.
 
Gerelateerde artikelen