Peter Wakkie treedt af als commissaris bij ABN

Peter Wakkie, die als commissaris verantwoordelijk was voor het beloningsbeleid bij ABN Amro, is dinsdag per direct afgetreden.

De heer Wakkie was vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie. Hij acht zich in die laatste hoedanigheid in het bijzonder verantwoordelijk voor het besluit omtrent de uitvoering van de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef. Dat meldt ABN in een persbericht. 

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We zijn Peter Wakkie erkentelijk voor zijn bijdrage aan ABN AMRO vanuit zijn rol als commissaris. Ik heb Peter Wakkie leren kennen als een bevlogen en betrokken commissaris en ik ben hem erkentelijk voor zijn commitment.

De top van ABN Amro wilde hun besluit tot de loonsverhoging (en hun besluit die weer terug te draaien) tot nu toe niet toelichten. Maar uitgerekend gisterenmiddag, even voordat zijn ontslag werd aangekondigd, gaf Wakkie een interview aan NRC Handelsblad waarin hij de loonsverhoging nog steeds verdedigde. Hij zei: "De bestuurders hebben hun doelstellingen steeds met vlag en wimpel gehaald. Als je die gehaald hebt, heb je recht op die bonus. Die hebben ze al sinds 2010 niet meer ontvangen. In werkelijkheid hebben ze dus 1,5 miljoen laten liggen."

Gerelateerde artikelen