APG verkoopt dochter Inovita aan Keylane

APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, heeft dochteronderneming Inovita, inclusief onderdeel Inotime, verkocht aan Keylane.

Dat melden beide bedrijven vandaag. Er zijn geen financiële details vrijgegeven. APG werd bij de verkoop bijgestaan door PwC en Stibbe.

APG zegt zich meer te focussen op zijn primaire diensten als pensioenuitvoering en vermogensbeheer. Daarom passen de activiteiten van softwareleverancier Inovita passen niet langer bij de strategie van APG.

APG blijft wel klant van Inovita en het pensioenplatform Lifetime, een softwaresysteem voor backoffice-processen. "Vooralsnog blijft Lifetime zelfstandig bestaan, maar op de lange termijn verwachten we dit te kunnen integreren met ons eigen systeem", zegt een woordvoerder van Keylane tegen Mena.nl. Keylane is blij met de overname: "Het was een mooie kans om een één op één concurrent in te lijven."

Marktleider

Keylane is marktleider van software oplossingen voor de verzekerings- en pensioenmarkt. Keylane levert diensten aan meer dan honderd verzekeringsmaatschappijen en pensioeninstellingen. Het hoofdkantoor van Keylane is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf verwacht met de overname van Inovita schaalvoordelen te behalen in het pensioendomein en daarmee de kosten per polis binnen de pensioenadministratie te minimaliseren.

Gerelateerde artikelen