Pensioenspecialist WTW lanceert eigen private equity-fonds

Het bedrijf wil gepensioneerden laten investeren in private equity.

De Britse data- en pensioenspecialist WTW gaat een private-equity-focused fonds lanceren, binnen de EU bekend als een Reserved Alternative Investment Fund (RAIF). Het fonds heeft in de aanloop naar de lancering al commitments van meer dan een half miljard ontvangen.

WTW (Willis Towers Watson) is een databureau dat oplossingen aandraagt op het gebied van mensen, risico en kapitaal, vooral actief in het pensioendomein. Het bedrijf heeft een beursnotering aan de Nasdaq. Het WTW Private Equity Access Fund – kortweg WTW PEAF – zal investeren in verschillende private equity-mogelijkheden en co-investments.

Met het nieuwe private-equity fonds wordt de institutionele private equity-business van WTW voor het eerst aangeboden in de vorm van een beleggingsoplossing. Dit sluit aan bij de behoefte van veel gepensioneerden, die bijvoorbeeld gebruikmaken van DC-regelingen, om te investeren in assets die moeilijk toegankelijk zijn voor deelnemers in DC-regelingen en private wealth beleggers.

Het fonds is naar verwachting in het derde kwartaal beschikbaar in Europa en de APAC-regio. Het WTW PEAF stemt de waardering af op de intrinsieke waarde van de onderliggende activa en dat de liquiditeit wordt afgestemd op het tijdstip van aflossing.

Gerelateerde artikelen