Payroll Select neemt Zember over

Payroll Select kondigt aan dat het per 1 juli de activiteiten van de Nijmeegse payrollorganisatie Zember heeft overgenomen. De overname is onderdeel van de buy-and-buildstrategie van eigenaar Rick Simons en is in samenwerking met Marktlink Fusies & Overnames tot stand gekomen.
Het is de derde overname die Payroll Select in korte tijd doet. Eerder al werden de payrollorganisaties FairFlex Onderwijs en Meesterhulp overgenomen. De overnames hebben ten doel een groter marktaandeel te verwerven, maar ook om vaste voet aan de grond te krijgen  in sectoren waar Payroll Select nog graag groei wil realiseren  zoals de educatieve sector en de horeca.
 
Shortlist van overnamekandidaten
Er zijn op dit moment circa 220 gespecialiseerde payrollbedrijven in Nederland actief. Daarbij kan 15% van de omzet van uitzendbureaus beschouwd worden als payrolling. Ruim 180.000 mensen in Nederland werken op basis van een payrollovereenkomst. 53% van de bedrijven zegt de komende twee jaar meer flexibele contracten te hanteren.
 
“Samen met Marktlink hebben we een shortlist opgesteld van vijftien potentiële bedrijven ter overname,” aldus Simons. “Hiernaast wil ik een investeerder aan boord halen om de overnames financieel in goede banen te leiden en voet aan de grond te krijgen over de grens in België en Duitsland.”
 
Door de overname van de Nijmeegse organisatie Zember voegt Payroll Select 25 miljoen euro toe aan de omzet, die in 2014 naar schatting ruim 115 miljoen euro zal bedragen.
 
Bron: Payroll Select 
Gerelateerde artikelen