Payroll Select gaat met geld van ABN AMRO Participaties groeien met overnames

ABN Amro Participaties neemt een minderheidsbelang in Payroll Select uit Zutphen. De transactie is goedgekeurd door toezichthouder ACM en is dinsdag ondertekend. Het bedrijf wil groeien met overnames. Payroll Select heeft een geschatte omzet van 130 miljoen euro.
Payroll Select is vooral actief in payrolling bij callcenters, onderwijs, horeca en de intermediaire markt. Naast een gemiddelde autonome groei van 10% streeft het bedrijf een snellere groei na door het doen van overnames. Hiervoor heeft het Marktlink Fusies & Overnames in de arm genomen en hebben beide partijen samen een strategie bepaald.
 
Payroll Select heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een sterk servicegericht en geautomatiseerd payroll platform. Vorig jaar heeft het bedrijf drie overnames gerealiseerd. Deze overnames dienden mede als test om te kijken of nieuwe branches efficiënt  konden worden geïntegreerd.  De onderneming kocht in 2014 de branchegenoten Zember, Fairflex Onderwijs en Meesterhulp.
 
Eigenaar Rick Simons, die het bedrijf twaalf jaar geleden oprichtte: "Wij zijn verheugd en trots dat ABN Amro Participaties met deze investering het vertrouwen in  Payroll Select en de payroll sector laat zien. Met ABN AMRO participaties als partner én de expertise die inmiddels is opgedaan bij eerdere overnames heeft Payroll Select de mogelijkheid  een versnelde groei te bewerkstellingen. Doelstelling is in 2017 een omzet van 250 miljoen te realiseren. Hierbij staat een goede service en een hoge kwaliteit van dienstverlening centraal.”
 
De omvang van de totale payrollmarkt in Nederland wordt geraamd op een omzet van 2 miljard euro. Payroll Select zit in de Top 4 van grote spelers en heeft zelf 70 medewerkers in dienst. Bij payrolling treden werknemers in dienst van een payrollbedrijf en waarna zij ter beschikking worden gesteld aan de opdrachtgever. In 2014 hebben ruim 18.000 medewerkers via Payroll Select gewerkt.
 
Gerelateerde artikelen