Oyens & Van Eeghen in Belgische handen

Oyens & Van Eeghen, een van de oudste financiƫle instellingen van ons land, komt in Belgische handen. De Nederlandse vermogensbeheerder wordt gekocht door de Belgische investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH).
Dat is de eigenaar van de Belgische Delen Private Bank, waarmee Oyens & Van Eeghen wordt samengevoegd. Dat maakten de partijen woensdag bekend, zonder financiële details over de deal te melden.
Oyens & Van Eeghen, dat blijft opereren onder deze naam, heeft een beheerd vermogen van 3,3 miljard euro. Delen Private Bank is goed voor een beheerd vermogen van circa 36 miljard euro. Beide bedrijven verlenen hun diensten voornamelijk aan vermogende particuliere klanten. De Belgische vermogensbeheerder is naast het thuisland ook actief in Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk en doet via Oyens & Van Eeghen nu zijn intrede op de Nederlandse markt.
Oyens & Van Eeghen, opgericht in 1797, leverde vorig jaar zijn bankvergunning in om verder te gaan als pure vermogensbeheerder. Bij het bedrijf, dat kantoren heeft in Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch, werken 26 mensen. Die blijven allen aan boord. De directie zal worden versterkt met vertegenwoordigers van Delen Private Bank.
De verwachting is dat de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders in Nederland en België, nog dit jaar kan worden afgerond.
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen