OxGreenfield stort zich op de markt voor afsluiters

De overname van EVAC kan de start zijn van meer deals met kleine spelers.

De Nederlandse investeerder OxGreenfield neemt een meerderheidsbelang in EVAC, een assemblagebedrijf voor geautomatiseerde afsluiters. Het Schijndelse bedrijf EVAC (Engineering Valves Actuators Controls) boekt nog geen tien miljoen euro omzet.  Boris Visser schuift intern door en krijgt de leiding van EVAC. Tevens wordt hij aandeelhouder.

EVAC is een van de kleinere spelers in de markt. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. De stijgende vraag naar afsluiters vloeit voort uit de energietransitie. Industriële afsluiters worden gebruikt als onderdelen in een grotere procesinstallaties, bijvoorbeeld in skids, waarin een bepaald medium (een gas of vloeistof) stroomt. De verschillende typen afsluiters worden gebruikt om de hoeveelheid gas of vloeistof te reguleren.

OxGreenfield sluit verdere overnames in de markt van industriële afsluiters niet uit. “In deze markt met relatief veel kleine spelers zien wij mogelijkheden om door middel van een buy-and-build strategie meer bedrijven aan ons te binden”, aldus Hank Schraven, partner bij OxGreenfield. Een jaar geleden haalde OxGreenfield 45 miljoen op voor verdere investeringen.

Gerelateerde artikelen