Overnemers van FD Den Bosch trekken verder naar België

Vier investeerders zouden ook de Belgische voetbalclub Beerschot willen kopen.

Een groep aandeelhouders met een Aziatische achtergrond heeft het Amerikaanse belang in voetbalclub FC Den Bosch overgenomen. Het gaat om vier partijen die los van elkaar investeren in de Brabantse voetbalclub. FC Den Bosch komt uit de eerste divisie van het betaald voetbal.

Een van de nieuwe aandeelhouders is Eric Li Ying, die eerder ook betrokken was bij een profclub in China. Een andere is de Nederlandse ondernemer Eddie Tao. De andere twee Aziatische partijen in de investeringsgroep zijn niet bij naam genoemd.

Van de vier nieuwe aandeelhouders krijgt niemand een belang van 25 procent of meer. Een groep van lokale aandeelhouders onder de naam Forza FC Den Bosch behoudt zijn aandelen. Het gouden prioriteitsaandeel, waarmee onder andere de naam, clubkleuren, clubcultuur en vestigingsplaats gewaarborgd zijn, blijft eigendom van Stichting Behoud Betaald Voetbal ’s-Hertogenbosch.

De clubaandelen zijn sinds maart te koop. De vijf aandeelhouders rond de Pacific Media Group wilden ervan af. Sinds 2021 hebben ze een deel van de aandelen in handen. De samenwerking is echter uitgelopen op een teleurstelling, waarbij sprake zou zijn van het niet nakomen van financiële verplichtingen.

Het kwartet nieuwe eigenaren zou nu ook de Belgische voetbalclub Beerschot willen overnemen. Dat is voor driekwart eigendom van een Saoedische prins.

Gerelateerde artikelen