Overnamestrijd Manchester United wordt chaotisch

Britse media spreken over chaos nu de sluitingstermijn opschuift

De Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar van chemiebedrijf Ineos, gaat zijn bod op de voetbalclub Manchester United verhogen. Hij reageert hiermee op het hogere bod dat sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani uit Qatar eerder deed. 

Britse kranten meldden dat Ratcliffe de deadline mistte voor de tweede bieding. Hij zou hebben gevraagd om de sluitingstermijn op te schuiven. Dat zou inderdaad gebeurd zijn. De bieders zouden minder bieden dan de zes miljard dollar die de huidige eigenaar wil hebben voor de club. De Amerikaanse familie Glazer kocht Manchester United ooit voor anderhalf miljard dollar.

Volgens media zouden de biedingen verschillend zijn. De sjeik uit Qatar wil de club volledig overnemen. Ratcliffe wil naar verluidt een meerderheidsaandeel van 69 procent. Enkele leden van de familie Glazer zouden in die constructie ook aan boord blijven.

Ook Elliott Investment Management zou in de race zijn voor de vermaarde voetbalclub, waar de Nederlandse trainer Erik ten Hag op het veld staat. Diverse media melden dat zich ook andere kopers hebben gemeld, maar daarvan is de identiteit niet bekend.

Lees ook: ‘Wereldwijd tenderproces bij verkoop voetbalclub’

 

 

Gerelateerde artikelen