Overnames helpen IMCD aan meer omzet en winst

Werkterrein distributeur van chemicaliën uitgebreid naar Zuid-Korea en Cambodja.

Overnames hebben de Rotterdamse distributeur van chemicaliën IMCD afgelopen jaar aan meer omzet en winst geholpen. Groei op eigen kracht zat er niet in, mede door lastigere marktomstandigheden vergeleken met 2018.

IMCD behaalde een omzet van 2,7 miljard euro, 13 procent meer dan in 2018. Maar zonder de hulp van overnames en een licht positief wisselkoerseffect, zou sprake zijn geweest van een kleine krimp. Het operationeel resultaat (ebita) steeg met 10 procent naar 225 miljoen euro.

Op strategisch vlak heeft IMCD zich volgens topman Piet van der Slikke vorig jaar verdere stappen gezet. "Door gerichte acquisities hebben wij onze wereldwijde positie versterkt op het gebied van farmacie, voeding en geavanceerde materialen." Ook heeft het bedrijf zijn werkterrein uitgebreid naar Zuid-Korea en Colombia.

Concrete verwachtingen voor 2020 spreekt IMCD niet uit. Wel zegt het bedrijf goede mogelijkheden te zien zijn marktpositie verder te versterken en het productaanbod uit te breiden, zowel op eigen kracht als via overnames.

IMCD stelt een dividend voor van 0,90 euro per aandeel. Dat is 13 procent meer dan een jaar eerder.

Gerelateerde artikelen