Deze 11 dealmakers hebben hun eerste miljard binnen

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:19
Elf dealmakers zijn voorbij de magische grens van één miljard aan dealwaarde in 2019.

[scroll naar beneden voor de 11 dealmakers van 1 miljard]

Na vijf maanden deals zijn er twee deals gesloten met een waarde van meer dan één miljard. De totale dealwaarde staat op 17 miljard euro. Dat is niet veel. Sterker nog, in de afgelopen vijf jaar is de dealwaarde niet zo laag geweest als nu.

Twee mannen van twee miljard

Dat maakt het des te bijzonder dat er dealmakers zijn met een miljard achter hun naam. Twee dealmakers gaan verder en staan op meer dan twee miljard. Bruno Jelgerhuis Swildens van EY (foto boven) en Remko Franssen van PwC (foto rechts).

Jelgerhuis Swildens gaat aan kop met 2,6 miljard euro. Hij leverde transaction services bij drie deals: de verkoopt van Rabobank National Association (1,84 miljard euro), de overname van Charlie Temple door Grandvision (50-100 miljoen) en de verkoop van terminals door Vopak (723 miljoen).

Remko Franssen dook in de fiscale aspecten van vier deals met een opgetelde waarde van 2,1 miljard, waaronder de overname van Wessanen door PAI Partners (885 miljoen euro) en de verkoop van TomTom Telematics (910 miljoen).

Duo Lazard en Rabobank

Zakenbankier Bas van der Vlist Lazard
Twee bankiers staat op de derde plaats met 1,84 miljard euro. Bas van der Vlist van Lazard (foto rechts) en Robert-Jan Vijverberg van de Rabobank waren beiden betrokken bij de grootste deal van het jaar tot dusver, de verkoop van Rabobank National Association aan de Amerikaanse Mechanics Bank.

De eerste advocaat komt op de vijfde plaats. Charles Honée van Allen & Overy was teamleider bij twee deals met een gezamenlijke waarde van 1,6 miljard euro. Bij de deals kwam Honée de nummers één en twee van de miljarden-adviseurs tegen. Samen met Bruno Jelgerhuis Swildens van EY adviseerde hij Vopak bij de verkoop van terminals. Remko Franssen van PwC trof hij aan de andere kant van de onderhandelingstafel bij de overname van Wessanen door PAI Partners.

Uneke Dekkers van CFF Communications
Uneke Dekkers van CFF Communications (foto rechts) staat als enige vrouw én enige PR-adviseur in het miljardairslijstje. Zij adviseerde bij zes deals met een waarde van 1,1 miljard. Haar grootste deal was de overname van Wessanen door PAI Partners (885 miljoen). Hierbij adviseerde zij de Franse investeerder.

 

Gerelateerde artikelen